Zobrazeno 1 - 10
of 91
pro vyhledávání: '"FT-NIRS"'
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 11, Iss 12, Pp 2435-2445 (2023)
Erzincan Tulum Cheese (ETC) holds a significant place among the most popular cheeses in Türkiye. It has been awarded Protected Geographical Indication status, which restricts the allowable milk species, its production area, and specific sheep breed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d9be9575222c41a9a70973e434486a31
Autor:
Silvia Parrini, Maria Chiara Fabbri, Giovanni Argenti, Nicolina Staglianò, Carolina Pugliese, Riccardo Bozzi
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 18, p 2646 (2024)
This study aims to classify plant communities by applying discriminant analysis based on principal components (DAPC) on near-infrared spectra (FT-NIRS) starting from fresh herbage samples. Grassland samples (n~156) belonged to (i) recent alfalfa pure
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8a6400de5cb2405aa55bbfd4176f2d32
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 25, Iss 1, Pp 128-143 (2022)
To avoid fraudulent practices, LC-Orbitrap and FT-NIRS combined with multivariate analysis was used to distinguish between 53 Korean and foreign Boston butt samples; forty were used to establish the calibration model and 13 were used as an external v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59a4f2e5dbfb4362b7afe4c07a54e785
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Silvia Parrini
Publikováno v:
Acta Fytotechnica et Zootechnica, Vol 23, Iss Monothematic issue, Pp 97-104 (2020)
The present study aimed to evaluate the performances of Fourier transform near-infrared spectroscopy technique to determine the chemical and the fatty acid composition of different types of cheeses. A total of 95 cheeses from sheep and goat raw milk
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2ba1c1ccd4b9425aa36929c687e16267
Autor:
Nafiz Çeliktaş, Ömer Konuşkan
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 8, Iss 8, Pp 1636-1642 (2020)
The application of near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) and multivariate analysis for determining the seed germination rate of corn genotypes was assessed. Seed samples about 90 gr belong to commercial and local corn varieties at various age
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2550e6fd44dc4197a37f6d4806318a79
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Applied Animal Research, Vol 47, Iss 1, Pp 514-520 (2019)
This study evaluates the potential of Fourier-Transform Near Infrared Spectroscopy (FT-NIRS) to estimate the chemical composition of fresh natural pastures of Tuscany without previous drying and grinding. Chemical composition of herbage samples is de
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/453649b81c3c45a282de2268d5f6771b