Zobrazeno 1 - 10
of 354
pro vyhledávání: '"FRUCTANSUCRASE ENZYMES"'
Autor:
Kralj, S.1 (AUTHOR), Buchholz, K.2 (AUTHOR), Dijkhuizen, L.1 (AUTHOR), Seibel, J.2 (AUTHOR) j.seibel@tu-bs.de
Publikováno v:
Biocatalysis & Biotransformation. Jan/Feb2008, Vol. 26 Issue 1/2, p32-41. 10p. 4 Diagrams, 1 Chart.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biocatalysis and Biotransformation, 26(1-2), 32-41
Fructansucrase enzymes of lactic acid bacteria use the cheap compound sucrose (Glc-Fru) to synthesize a variety of poly- and oligosaccharide products. Recently, it has been shown that a variety of sucrose analogues (e.g. Gal-Fru, Man-Fru) can be effi
Autor:
Sacha A. F. T. van Hijum, Lukasz K. Ozimek, Lubbert Dijkhuizen, Ineke G. H. van Geel-Schutten, Slavko Kralj
Publikováno v:
Microbiology and Molecular Biology Reviews, 70(1), 157-176. AMER SOC MICROBIOLOGY
Microbiology and Molecular Biology Reviews, 1, 70, 157-176
Microbiology and Molecular Biology Reviews, 1, 70, 157-176
SUMMARY Lactic acid bacteria (LAB) employ sucrase-type enzymes to convert sucrose into homopolysaccharides consisting of either glucosyl units (glucans) or fructosyl units (fructans). The enzymes involved are labeled glucansucrases (GS) and fructansu
Autor:
Pijning, Tjaard
Extracellulaire polysacchariden geproduceerd door melkzuurbacteriën hebben interessante eigenschappen voor o.a. de voedingsindustrie. Polysacchariden van het type α-glucaan of β-fructaan worden gesynthetiseerd door glucansucrase resp. fructansucra
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=narcis______::3a9786420159b7ce6c53281272245516
https://research.rug.nl/en/publications/af25c866-9606-4aa6-af35-c701dce2dcc9
https://research.rug.nl/en/publications/af25c866-9606-4aa6-af35-c701dce2dcc9
Autor:
Slavko Kralj, Marc J. E. C. van der Maarel, Hans Leemhuis, Munir A. Anwar, Lubbert Dijkhuizen, Anna Villar Pique
Publikováno v:
Microbiology-Sgm, 156(4), 1264-1274. MAIK NAUKA/INTERPERIODICA/SPRINGER
Fructansucrase enzymes polymerize the fructose moiety of sucrose into levan or inulin fructans, with β(2-6) and β(2-1) linkages, respectively. Here, we report an evaluation of fructan synthesis in three Lactobacillus gasseri strains, identification
Lactic acid bacteria (LAB) employ sucrase-type enzymes to convert sucrose into homopolysaccharides consisting of either glucosyl units (glucans) or fructosyl units (fructans). The enzymes involved are labeled glucansucrases (GS) and fructansucrases (
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dris___00893::346f2ac2123da4cbc22203fcb56a2ab3
http://resolver.tudelft.nl/uuid:9cc8b66e-f75a-4311-8757-2c492121f274
http://resolver.tudelft.nl/uuid:9cc8b66e-f75a-4311-8757-2c492121f274
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
M. Afzal Ghauri, Onur Kırtel, Wim Van den Ende, Stephen R. Lindemann, Anam Nasir, Fazal Sattar, Ming-Hsu Chen, Munir A. Anwar, Iram Ashfaq, Shazia Khaliq, Ebru Toksoy Ӧner
Bacillus aryabhattai GYC2-3 strain, capable of synthesizing EPS, was isolated from the rhizosphere of Taraxacum spp. plant. The EPS was identified as levan by C-13 NMR spectroscopy and methylation analysis. The levan produced had a high weight averag
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3c5364b2965f39e4ac6248bb86b1e2fe
https://hdl.handle.net/11424/242965
https://hdl.handle.net/11424/242965