Zobrazeno 1 - 10
of 49
pro vyhledávání: '"Eugenia dysenterica DC."'
Autor:
Jeisa Farias De Sousa Santana, Guilherme Freitas de Lima Hercos, Josemar Gonçalves de Oliveira Filho, Daiane Costa dos Santos, Marilene Silva Oliveira, Bheatriz Silva Morais de Freitas, Fabiano Guimarães Silva, Mariana Buranelo Egea
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 2, p 28 (2024)
The Brazilian Cerrado region has a rich plant diversity, with fruits that have peculiar and unique sensory characteristics. For these reasons, using these fruits for biotechnological production is a promising alternative, mainly to protect this biome
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6bb4a9d1f76746799cc4e91942ed057c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rial, Rafael C., Merlo, Thais C., Santos, Piter H. M., Melo, Luiz Felipe D., Freitas, Osmar N. de, Barbosa, Reginaldo Aparecido, Nazário, Carlos Eduardo D., Viana, Luíz Henrique
Publikováno v:
Journal of the Brazilian Chemical Society, Volume: 34, Issue: 6, Pages: 785-793, Published: 26 MAY 2023
Cagaiteira, the fruit popularly known as cagaite, belongs to the Myrtaceae family. Seed oil cagaite (Eugenia dysenterica DC) was obtained by three methods of extraction, extraction using an ultrasound (OCU), extraction by mechanical pressing (OCP) an
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______608::23cc947906f1e4e3aba2e508998b7610
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532023000600785&lng=en&tlng=en
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-50532023000600785&lng=en&tlng=en
Autor:
Camilla Martins Malta, Eskálath Morganna Silva Ferreira, Cristiane Martins Coelho, Raphael Sanzio Pimenta
Publikováno v:
Journal of Bioenergy and Food Science, Vol 2, Iss 4, Pp 189-193 (2015)
Os micro-organismos antagonistas (bactérias, leveduras e fungos filamentosos) têm a capacidade de exercer um efeito antagonista sobre diferentes patógenos sendo empregados para controlar diversas enfermidades de frutos e vegetais. Este estudo obje
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a1eb02848f0a4704ac34afc6c06d236e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Flávio de Souza Neves CARDOSO, Lucia Maria Jaeger de CARVALHO, Gisela Maria Dellamora ORTIZ, Maria Gabriela Bello KOBLITZ
Publikováno v:
Food Science and Technology v.42 2022
Food Science and Technology (Campinas)
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos (SBCTA)
instacron:SBCTA
Food Science and Technology (Campinas)
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos (SBCTA)
instacron:SBCTA
Cagaita (Eugenia dysenterica DC) is a Brazilian cerrado fruit with great economic potential. It can be consumed in natura or as processed products like juices and pulps. The search for products with lower nutritional and sensorial changes led to the
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::54611d5fd0767a25f66261c94bc1d032
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612022000100756
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612022000100756
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Research, Society and Development; Vol. 9 No. 11; e65391110209
Research, Society and Development; Vol. 9 Núm. 11; e65391110209
Research, Society and Development; v. 9 n. 11; e65391110209
Research, Society and Development
Universidade Federal de Itajubá (UNIFEI)
instacron:UNIFEI
Research, Society and Development; Vol. 9 Núm. 11; e65391110209
Research, Society and Development; v. 9 n. 11; e65391110209
Research, Society and Development
Universidade Federal de Itajubá (UNIFEI)
instacron:UNIFEI
Cagaita (Eugenia dysenterica DC.) plants are highly dependent on the micronutrient iron during their early development stages. Given this, we tested the hypothesis that initial seedling development is affected by a lack of specific micronutrients. We
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::539a1ceb456219bf1a2378a08e4c8719
https://rsdjournal.org/index.php/rsd/article/view/10209
https://rsdjournal.org/index.php/rsd/article/view/10209