Zobrazeno 1 - 10
of 169
pro vyhledávání: '"Equivalent umami concentration"'
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 1, Pp 54-62 (2024)
To investigate the influence of freezing-thawing cycle on the quality of prefabricated mushroom soup, the differences in the basic indicators of mushroom soup including microbial quantity, color, soluble protein, reducing sugar, and total phenolic co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/448af3f9569145b3b40fb460324a10fe
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 101, Iss , Pp 106651- (2023)
This study aimed to optimize the ultrasonic-assisted extraction conditions of flavor compounds from white shrimp heads (WSHs). The effects of sonication amplitude, sonication time, and solvent-to-solid ratio on the extraction yield (EY) of flavor com
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/374a5428406c43ffa5e084f3469446d7
Autor:
Haritha Duppeti, Sachindra Nakkarike Manjabhatta, Asha Martin, Bettadaiah Bheemanakere Kempaiah
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 1, Iss , Pp 100118- (2022)
This study determined the biochemical composition, color change, and non-volatile taste-active composition in raw (FSM), boiled (BSM), hot air-dried (HSM), microwave-dried (MSM), and roasted (RSM) whiteleg shrimp meat. All the treatments significantl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2b63b5c8dc504f1cbfcfb752f127f87b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 23, Iss 1, Pp 340-353 (2020)
In order to investigate the taste compounds of 18 strong fragrance spices, high performance liquid chromatography was used to determine the content of free amino acids, nucleotides and organic acids. Cluster analysis was used to classify on the basis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1ad71dbd9734188a1744ea104c1d808
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 3, p 676 (2023)
Different drying methods affect the quality of foods. The aim of this study is to explore the effects of seven drying methods, including hot air drying at 60 °C and 80 °C, ultrasound-assisted hot air drying at 60 °C and 80 °C, microwave drying, v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2184901450614b9a9b87399e2433956a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 22, Iss 1, Pp 1536-1547 (2019)
Jengkol (Pithecellobium jiringa) is a typical plant in the tropical region of Southeast Asia that is mostly liked by indonesian people because of savory taste. Jengkol seeds having high protein and healthy effects need processing for keeping their nu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5b29b50b2f6449c985802d3a09a9962
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 14, p 4480 (2022)
Humpback grouper Chromileptes altivelis (HG), red-spotted grouper Epinephelus akaara (RG) and black seabream Acanthopagrus schlegelii (BS) are three popular perciform fishes with an increasingly important farming industry. The prices of BS are much l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2673df19f3db4d368cf10f568183a2cb