Zobrazeno 1 - 10
of 57
pro vyhledávání: '"Elena Lacramioara"'
Autor:
Nicoleta-Maricica Maftei, Cosmin Raducu Raileanu, Alexia Anastasia Balta, Lenuta Ambrose, Monica Boev, Denisa Batîr Marin, Elena Lacramioara Lisa
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 2, p 234 (2024)
Probiotics, known to be live microorganisms, have been shown to improve or restore the gut microbiota, which in turn has been linked to improved health. It is believed that probiotics are the modern equivalent of a panacea, with claims that they may
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1824c906538c4812947996422fec0154
Autor:
Nicoleta-Maricica Maftei, Alina-Viorica Iancu, Alina Mihaela Elisei, Tudor Vladimir Gurau, Ana Yndira Ramos-Villarroel, Elena Lacramioara Lisa
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 6, p 1493 (2023)
Limitations of dairy products, such as lactose intolerance, problems related to a high cholesterol intake in diet, malabsorption, and the requirement for cold storage facilities, as well as an increasing demand for new foods and tastes, have initiate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05fcc66fb33f4283b024ee12d38cd38a
Autor:
Oxana-Madalina Grosu, Oana-Maria Dragostin, Ioannis Gardikiotis, Carmen Lidia Chitescu, Elena Lacramioara Lisa, Alexandra-Simona Zamfir, Luminita Confederat, Ionut Dragostin, Maria Dragan, Catalina Daniela Stan, Carmen-Lacramioara Zamfir
Publikováno v:
Biomedicines, Vol 11, Iss 3, p 852 (2023)
Considering that microbial resistance to antibiotics is becoming an increasingly widespread problem, burn management, which usually includes the use of topical antimicrobial dressings, is still facing difficulties regarding their efficiency to ensure
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d299e3a67ff84e718ecef921acb75ff9
Autor:
Gabriela Petrisor, Denisa Ficai, Ludmila Motelica, Roxana Doina Trusca, Alexandra Cătălina Bîrcă, Bogdan Stefan Vasile, Georgeta Voicu, Ovidiu Cristian Oprea, Augustin Semenescu, Anton Ficai, Mircea Ionut Popitiu, Irina Fierascu, Radu Claudiu Fierascu, Elena Lacramioara Radu, Lilia Matei, Laura Denisa Dragu, Ioana Madalina Pitica, Mihaela Economescu, Coralia Bleotu
Publikováno v:
Nanomaterials, Vol 12, Iss 10, p 1648 (2022)
This paper aimed to develop two types of support materials with a mesoporous structure of mobile crystalline matter (known in the literature as MCM, namely MCM-41 and MCM-48) and to load them with gallic acid. Soft templating methodology was chosen f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/75355e326cb542e98f50968cb4da7b2d
Autor:
Fanica Balanescu, Maria Daniela Ionica Mihaila, Geta Cârâc, Bianca Furdui, Costel Vînătoru, Sorin Marius Avramescu, Elena Lacramioara Lisa, Mihaela Cudalbeanu, Rodica Mihaela Dinica
Publikováno v:
Molecules, Vol 25, Iss 19, p 4573 (2020)
Basil (Ocimum spp.) is a traditional herbal medicine abundant in antioxidants such as phenolic compounds. As part of a diet, this herb is proved to have some roles in decreasing the risk of cancer, and in the treatment of inflammation and neurodegene
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d32b90adc00545edbbeefbcaa536db66
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lisa, Nicoleta-Maricica Maftei, Alina-Viorica Iancu, Alina Mihaela Elisei, Tudor Vladimir Gurau, Ana Yndira Ramos-Villarroel, Elena Lacramioara
Publikováno v:
Microorganisms; Volume 11; Issue 6; Pages: 1493
Limitations of dairy products, such as lactose intolerance, problems related to a high cholesterol intake in diet, malabsorption, and the requirement for cold storage facilities, as well as an increasing demand for new foods and tastes, have initiate