Zobrazeno 1 - 10
of 132
pro vyhledávání: '"Egg white hydrolysate"'
Autor:
Edina da Luz Abreu, Camila Rodrigues Moro, Jose Antonio Uranga-Ocio, Dalton Valentim Vassallo, Luciana Venturini Rossoni, Marta Miguel-Castro, Giulia Alessandra Wiggers
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 119, Iss , Pp 106326- (2024)
Perivascular adipose tissue (PVAT) regulates vascular tonus with an anticontractile effect, which may be dysfunctional in hypertension. An Egg White Hydrolysate (EWH), a bioactive food, restores endothelium dysfunction and reduces blood pressure leve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/32fbf0b309b8489489a23afafe140ea6
Autor:
Anuwat Wanthong, Chanapat Boonmark, Nichakamol Vaisopha, Sittiruk Roytrakul, Anupong Tankrathok, Lapatrada Taemaitree, Sakda Daduang, Sophon Boonlue, Watcharee Khunkitti, Sompong Klaynongsruang, Nisachon Jangpromma
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 11, Pp e32468- (2024)
A simple method to generate antibacterial peptides by alkaline hydrolysis of hen egg whites is reported. The method reproducibly generates short peptides with molecular weight of less than 14.4 kDa that exhibit low to no cytotoxicity on RAW 264.7 mac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a38b25bf6e0348919aaf59a57253645b
Autor:
Janaína Trindade Piagette, José Eudes Gomes Pinheiro Júnior, Samia Hassan Husein Kanaan, Camila Teixeira Herrera, Leandro Ortiz Bastilhos, Franck Maciel Peçanha, Dalton Valentim Vassallo, Marta Miguel-Castro, Giulia Alessandra Wiggers
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 104, Iss , Pp 105529- (2023)
We investigated whether pretreatment with an egg white hydrolysate (EWH) protects the cardiovascular system, especially the resistance vessels, from damage promoted by Cd exposure at high levels. Male Wistar rats, divided into groups: 1) Control –
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15e4defbc85647339aa204d05a72d65f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ping-Hsiu Huang, Sulfath Hakkim Hazeena, Yi-Ting Qiu, Jhih-Ying Ciou, Chang-Wei Hsieh, Ming-Kuei Shih, Min-Hung Chen, Chih-Yao Hou
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 1, Pp e12697- (2023)
Sterilized Liquid Eggs (SLE) are convenient for the baking process by minimizing the food safety risks of fresh eggs. Although these advantages were encouraging, the thermal effects of the pasteurization process had a negative impact on the functiona
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/12d45701cba84d38924f4810ad061268
Autor:
Paola Zambelli Moraes, José Eudes Gomes Pinheiro Júnior, Caroline Silveira Martinez, Camila Rodrigues Moro, Grazielly Caroline da Silva, Marina Diaz Rodriguez, Maylla Ronacher Simões, Fernando Barbosa Junior, Franck Maciel Peçanha, Dalton Valentim Vassallo, Marta Miguel, Giulia Alessandra Wiggers
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 94, Iss , Pp 105131- (2022)
We have investigated if EWH could counteract or prevent cardiovascular damage induced by high level of Cd exposure in rats. Male Wistar rats were treated for 14 days with: (A) Untreated - intraperitoneal (i.p.) injections of distilled water and tap w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/48548713dbde413391ba818a82494cd7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.