Zobrazeno 1 - 10
of 205
pro vyhledávání: '"Edible clays"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Kikouama, J. R. Odilon1 (AUTHOR) richard.kikouama@u-psud.fr, Cornec, F. Le2 (AUTHOR), Bouttier, S.3 (AUTHOR), Launay, A.3 (AUTHOR), Baldé, L.1 (AUTHOR), Yagoubi, N.1 (AUTHOR)
Publikováno v:
International Journal of Food Sciences & Nutrition. Mar2009, Vol. 60 Issue 2, p130-142. 13p. 7 Charts, 4 Graphs.
Publikováno v:
In Applied Clay Science 2009 43(1):135-141
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Esther Jane-Sharon Eke, Florence E. Nkemehule, Jumoke Okunnuga, Chidinma Romanda Duru, Aminat Omolara Buhari, Sarah Ngozichukwu Okwuegbuna, Joy I. Odimegwu
Publikováno v:
Clays and Clay Minerals. 69:155-166
Edible clays are consumed by diverse groups of people, especially of African descent, living in Africa and abroad, in a behavior known as geophagy. The clays are used topically as an emollient and drying agent and internally to control diarrhea. Scie
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nkemehule Fe, Okwuegbuna Sn, Okunnuga J, Duru Chidinma R, Buhari Ao, Jane-Sharon Ee, Odimegwu Ji
Publikováno v:
Global Journal of Chemical Sciences. 1
Background: The edible raw clay is common in Nigeria and other African countries, occurring mostly like white and grey clays and used frequently in traditional medicine as anti-diarrheic and skin smoother. Some pregnant women swear by it as a solutio
Publikováno v:
Applied Clay Science
Applied Clay Science, Elsevier, 2009, 43 (1), pp.135-141. ⟨10.1016/j.clay.2008.07.031⟩
Applied Clay Science, Elsevier, 2009, 43 (1), pp.135-141. ⟨10.1016/j.clay.2008.07.031⟩
International audience; The mineralogical composition of seven edible clays from West Africa (Ivory Coast, Guinea and Senegal) was determined by X-ray diffraction, thermal (DTA, TGA and DSC) and chemical (ICP-MS and ICP-OES) analyses and measurement
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::e5356c45484d698260f04043ea757349
https://hal-unilim.archives-ouvertes.fr/hal-00630545
https://hal-unilim.archives-ouvertes.fr/hal-00630545
Publikováno v:
International journal of food sciences and nutrition. 60(2)
Physicochemical simulation (pH, electrolytes and temperature) of three physiological media was carried out in order to follow the release of trace elements contained in seven edible clays (mainly kaolinite, illite, muscovite and quartz) collected fro
Autor:
Celso Gomes
Publikováno v:
Environmental geochemistry and health. 40(5)
The use of clay by humans for medicinal and wellness purposes is most probably as old as mankind. Within minerals, due to its ubiquitous occurrence in nature and easy availability, clay was the first to be used and is still used worldwide. Healing cl