Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "E. R. Vasilevskaya"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 10 pro vyhledávání: '"E. R. Vasilevskaya"'
1
Akademický článek
Biotechnological methods for separation of pigs pancreas glands protein substances with membrane technologies
Autor: M. E. Spirina, E. K. Polishchuk, L. V. Fedulova, E. R. Vasilevskaya
Publikováno v: Теория и практика переработки мяса, Vol 9, Iss 3, Pp 236-248 (2024)
The pancreas gland (PG) is a secondary product of livestock processing; it contains a wide range of biologically active compounds. The purpose of this article is to analyze the efficiency of technological approaches for pancreas gland extraction with
Externí odkaz: https://doaj.org/article/ac4bef798f3b444b821f10662d21bd1e
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
Evolution of in vitro digestibility techniques: a systematic review
Autor: I. M. Chernukha, A. V. Meliashchenia, I. V. Kaltovich, E. R. Vasilevskaya, M. A. Aryzina, T. M. Smaliak, T. V. Senchenko, L. V. Fedulova
Publikováno v: Теория и практика переработки мяса, Vol 6, Iss 4, Pp 300-310 (2022)
The inability to reproduce certain digestive processes in vivo, high research costs and ethical aspects have led to the development of a large number of in vitro digestion models. These models allow us to take into account various factors of modeling
Externí odkaz: https://doaj.org/article/b2e3fac4299346368133e937e7ba8cd2
Zobrazit plný text záznamu
3
Akademický článek
Comparative study of technologies for extraction of biologically active substances from the raw material of animal origin
Autor: E. R. Vasilevskaya, M. A. Aryuzina, E. S. Vetrova
Publikováno v: Теория и практика переработки мяса, Vol 6, Iss 3, Pp 226-235 (2021)
Technologies of isolation and concentration of biologically active substances, developed in the middle of the 20th century, need adjustment and adaptation to modern conditions both to increase the activity of substances and for greater economic effic
Externí odkaz: https://doaj.org/article/7f2a5f7358a7421786e6a74152548bca
Zobrazit plný text záznamu
4
Akademický článek
Saline extraction as a method of obtaining a mixture of biologically active compounds of protein nature from a porcine pancreas
Autor: E. R. Vasilevskaya, M. A. Aryuzina, E. S. Vetrova
Publikováno v: Пищевые системы, Vol 4, Iss 2, Pp 97-105 (2021)
A relevant solution to the problem of processing meat industry waste in Russia is to obtain useful biologically active compounds from abundant organs. The aim of this study was to examine the effectiveness of the saline extraction as a method for ext
Externí odkaz: https://doaj.org/article/2efda3fd3a994d54b505bd53b2b5f8e2
Zobrazit plný text záznamu
5
Akademický článek
Application of the thin-layer chromatography method for analysis of plant antioxidant activity
Autor: N. V. Kupaeva, E. R. Vasilevskaya, L. V. Fedulova, E. A. Kotenkova
Publikováno v: Пищевые системы, Vol 4, Iss 1, Pp 26-30 (2021)
Plants are a rich source of effective non-toxic biologically active substances. Various physicochemical methods of analysis are used for evaluation of plant antioxidant activity. Composition of ethanol extracts of red, yellow and white onion husks, d
Externí odkaz: https://doaj.org/article/aa86c044ecec468f808347b3ebb40b3d
Zobrazit plný text záznamu
6
Akademický článek
Study of the functional product’s protein compounds digestion features
Autor: E. R. Vasilevskaya, A. G. Akhremko, E. K. Polishchuk, L. V. Fedulova
Publikováno v: Теория и практика переработки мяса, Vol 5, Iss 3, Pp 18-21 (2020)
The aim of the study was to investigate the transformation of meat product’s proteins from pig hearts and aortas during enzymatic hydrolysis in an in vitro model of the gastrointestinal tract. The model consisted of three phases simulating digestio
Externí odkaz: https://doaj.org/article/f9d6bffc3c0849328296b817416fc0d8
Zobrazit plný text záznamu
7
Comparative study of technologies for extraction of biologically active substances from the raw material of animal origin
Autor: E. S. Vetrova, M. A. Aryuzina, E. R. Vasilevskaya
Publikováno v: Teoriâ i Praktika Pererabotki Mâsa, Vol 6, Iss 3, Pp 226-235 (2021)
Technologies of isolation and concentration of biologically active substances, developed in the middle of the 20th century, need adjustment and adaptation to modern conditions both to increase the activity of substances and for greater economic effic
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::f240e0a8ea5d70b785d451b9970c2dec
https://www.meatjournal.ru/jour/article/view/184
Zobrazit plný text záznamu
8
Application of the thin-layer chromatography method for analysis of plant antioxidant activity
Autor: E. A. Kotenkova, N.V. Kupaeva, E. R. Vasilevskaya, L V Fedulova
Publikováno v: Food systems. 4:26-30
Plants are a rich source of effective non-toxic biologically active substances. Various physicochemical methods of analysis are used for evaluation of plant antioxidant activity. Composition of ethanol extracts of red, yellow and white onion husks, d
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::52c8bd79bd70d7872dc86788a5865ca0
https://doi.org/10.21323/2618-9771-2021-4-1-26-30
Zobrazit plný text záznamu
9
[The study of biological effects of different geographical origin goji berries in rats with alimentary hypercholesterolemia]
Autor: I M, Chernukha, E A, Kotenkova, E R, Vasilevskaya, A N, Ivankin, A B, Lisitsyn, L V, Fedulova
Publikováno v: Voprosy pitaniia. 89(1)
Food and medicinal plants as well as its' fruits, used in traditional medicine, are now widely used as sources of bioactive phytochemical compounds to impart functional properties to products. Due to the significant variation in phytonutrient content
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=pmid________::7aa406f3e342864698a94e71c6e72066
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32083823
Zobrazit plný text záznamu
10
[The effect of water with modified isotope (D/H) composition on the reproductive function and postnatal development in rats]
Autor: I M, Chernukha, L V, Fedulova, E A, Kotenkova, E R, Vasilevskaya, A B, Lisitsyn
Publikováno v: Voprosy pitaniia. 85(5)
Reproductive parameters and postnatal progeny development were evaluated in 4 generations of Wistar rats treated with deuterium depleted water (DDW): parental (F0), first (F1), second (F2) and third (F3). The experiment was carried out on 2 groups of
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=pmid________::67701007fd9ade74143e2af3354b8374
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29381300
Zobrazit plný text záznamu

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 6 Akademické články
  • 8 food processing and manufacture
  • 8 tp368-456
  • 3 chemistry
  • 3 electrophoresis
  • 2 animals
  • 2 antioxidants
  • 2 biological activity
  • 2 chemistry.chemical_compound
  • 2 chemistry.chemical_element
  • 2 chromatography
  • 2 digestive enzymes
  • 2 extraction
  • 2 extraction (chemistry)
  • 2 feed
  • 2 food
  • 2 fraction (chemistry)
  • 2 medicine
  • 2 medicine.medical_treatment
  • 2 pancreas
  • 2 ph
  • 2 ph-stat
  • 2 porcine
  • 2 quercetin
  • 2 rats
  • 2 rats, wistar
  • 2 sodium
  • 1 01 natural sciences
  • 1 0104 chemical sciences
  • 1 010401 analytical chemistry
  • 1 03 medical and health sciences
  • 1 0301 basic medicine
  • 1 030104 developmental biology
  • 1 0302 clinical medicine
  • 1 030209 endocrinology & metabolism
  • 1 04 agricultural and veterinary sciences
  • 1 0404 agricultural biotechnology
  • 1 040401 food science
  • 1 antioxidant
  • 1 bioactive compounds
  • 1 biuret test
  • 1 chemistry.chemical_classification
  • 1 composition (visual arts)
  • 1 deuterium
  • 1 diafiltration
  • 1 dialysis
  • 1 digestion
  • 1 dpph
  • 1 enzyme
  • 1 female
  • 1 fertility
  • 4 the v.m. gorbatov all-russian meat research institute
  • 3 the gorbatov's all-russian meat research institute
  • 2 russian academy of sciences, v.m. gorbatov federal research center for food systems
  • 4 теория и практика переработки мяса
  • 2 food systems
  • 2 voprosy pitaniia
  • 2 пищевые системы
  • 1 theory and practice of meat processing
  • 6 Directory of Open Access Journals
  • 6 OpenAIRE

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......