Zobrazeno 1 - 10
of 16
pro vyhledávání: '"E. Águila-Almanza"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Krishnamoorthy Rambabu, Efraín Rubio-Rosas, M.L. Luna-Guevara, H. Hernández-Cocoletzi, Sivakumar Manickam, E. Águila-Almanza, D. Vallejo-Domínguez, M.E. Ramos-Cassellis, Heli Siti Halimatul Munawaroh, Pau Loke Show
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 72, Iss, Pp 105417-(2021)
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 72, Iss, Pp 105417-(2021)
Graphical abstract
Highlights • Ultrasound reduces the protein content and particle size of chitin. • Chitosan of high deacetylation and medium molecular weight was produced. • Chitosan was successfully applied for beef preservation. • H
Highlights • Ultrasound reduces the protein content and particle size of chitin. • Chitosan of high deacetylation and medium molecular weight was produced. • Chitosan was successfully applied for beef preservation. • H
Autor:
Kuan Shiong Khoo, Pau Loke Show, Efraín Rubio-Rosas, Hooi Ren Lim, H. Hernández-Cocoletzi, J.C. Maldonado-Montiel, E. Águila-Almanza, Vijai Singh, M. Calleja-González
Publikováno v:
Chemosphere. 288:132550
The final disposal of waste generated by human activities has been turned into a great challenge; until now, little attention has been paid to organic waste, particularly from the restaurant sector. This work describes the process of obtaining calciu
Autor:
Efraín Rubio-Rosas, J. Violante-González, A. Atonal-Sandoval, H. Hernández-Cocoletzi, Sze Shin Low, E. Águila-Almanza, Pau Loke Show
Publikováno v:
Journal of Environmental Chemical Engineering. 9:105229
Sand crabs are one of the most important and abundant invertebrates in the sandy beaches ecosystem of the Pacific sea. After death, this crustacean generates large quantities of solid waste in the form of body carapace (exoskeleton), which has caused
Autor:
Pau Loke Show, C. Mariscal-Hernández, Rafael A. Salinas, H. Hernández-Cocoletzi, E. Águila-Almanza, Wai Siong Chai, Efraín Rubio-Rosas, Kit Wayne Chew
Publikováno v:
Environmental Technology & Innovation. 20:101109
In this paper, metal ions removal using hydroxyapatite (HAp) derived from fishbone waste was reported. Various characterization techniques confirmed the presence of HAp. Optimal adsorption occurred in the first 5 min of contact for both Ni 2 + and Cu
Autor:
H. Hernández Cocoletzi, E. Águila Almanza, O. Flores Agustin, E.L. Viveros Nava, E. Ramos Cassellis
Publikováno v:
Benemérita Universidad Autónoma de Puebla
BUAP
Redalyc-BUAP
BUAP
Redalyc-BUAP
En este trabajo se presentan los resultados de la obtención del quitosano a partir de exoesqueletos de camarón desechados en restaurantes de comida marina. La obtención del quitosano se produjo por la desproteinización, la desmineralización y la
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3056::05cadfe779766b0548371d55a48029aa
http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=94216153012
http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=94216153012
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
D. Vallejo-Domínguez, E. Rubio-Rosas, E. Aguila-Almanza, H. Hernández-Cocoletzi, M.E. Ramos-Cassellis, M.L. Luna-Guevara, K. Rambabu, Sivakumar Manickam, Heli Siti Halimatul Munawaroh, Pau Loke Show
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 72, Iss , Pp 105417- (2021)
Recently, chitin and chitosan are widely investigated for food preservation and active packaging applications. Chemical, as well as biological methods, are usually adopted for the production of these biopolymers. In this study, modification to a chem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/45ea3f54ead749b9a6abeeae1f2cea73