Zobrazeno 1 - 10
of 58
pro vyhledávání: '"E Fokou"'
Autor:
D. Akaba, T. F. Atemkeng, B. B. Malep Mayama, I. L. Moutila, Wamba ., M. Achu, E. Fokou, C. A. Pieme, C. A. Djam
Publikováno v:
Journal of Applied Life Sciences International. 26:1-17
Introduction: The use of local natural products, such as honey, is empirically prescribed in the treatment of burns and several medical conditions. Aim: This was conducted to evaluate the burn wound healing activity of three types of local types of h
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Kotue T. C. Nkenmeni D. C., S F Ngo, Kansci G, P Kumar, N Arumugam, E Fokou, F M Djouhou, A C Pieme
Publikováno v:
International Journal of Food and Nutrition Research. :1-10
Natural molecules from food have been used to manage sickle cell crises. As a genetic blood disorder, treatment is complex and expensive. This study was carried out to establish the phenolic compounds profile of black bean seeds (Phaseolus vulgarus.
Publikováno v:
Journal of Biotechnology and Biomedicine.
Background: Peptides have shown anti-sickling effect and are able to reduce oxidative stress, thus contributing to the management of sickle cell disease. Objectives: The present study was undertaken to characterize and to assess the antisickling and
Publikováno v:
Asian Food Science Journal. 1:1-8
Autor:
M. B. Achu Loh , R. A. Yiagnigni , G. Yadang Souley, E. Fokou , E. A. Panyo , G. Kansci, L. Ribourg and C. Genot
Dietary fibre and vitamin E levels were evaluated in five species of Cucurbit oilseeds (Cucumeropsis mannii, Cucurbita maxima, Cucurbita moschata, Lagenaria siceraria and Cucumis sativus) from different agro-ecological zones in Cameroon, to supplemen
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::31d8c6218639be3d75224e233c8d535f
Autor:
R. B. Kuagny Mouafo , M. B. Achu Loh, B. U. Saha Foudjo , G. Kansci, S. Domkem , G. Medoua Nama, E. Nya , P. Kuitekam and E. Fokou.
Food insecurity is a threat to most countries in Africa despite the presence of many food commodities. The objective of this work was to determine the nutritional composition and anti-nutritional factors of four underutilized tuber species (Dioscorea
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::1fd4358f08aeea1df6a1d72cf0e6343e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Plant Foods for Human Nutrition. 49:107-112
The nutrient composition, of Colocasia esculenta flowers (CF) and leaves (CL), and the green fruits of Solanum melongena (SM) were carried out as a means to determine their nutritional potential. Results showed that these food materials had high mois