Zobrazeno 1 - 10
of 46
pro vyhledávání: '"Dutch Healthy Diet Index"'
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
BackgroundDiseases and disorders related to mental health are spreading like other chronic diseases all around the world. Considering the role of food in the prevention and treatment of these disorders, including major depression, investigating the r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d65e8401a48461bb8beafe54a13d0c0
Autor:
Marlijne C. G. de Graaf, Corinne E. G. M. Spooren, Evelien M. B. Hendrix, Martine A. M. Hesselink, Edith J. M. Feskens, Agnieszka Smolinska, Daniel Keszthelyi, Marieke J. Pierik, Zlatan Mujagic, Daisy M. A. E. Jonkers
Publikováno v:
Nutrients, Vol 14, Iss 9, p 1945 (2022)
Inflammatory bowel disease (IBD) and irritable bowel syndrome (IBS) share common culprit foods and potential pathophysiological factors. However, how diet may contribute to disease course and whether this differs between both entities is unclear. We
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/41e331c748f64d9d9134db9480bbde77
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nicolette R. den Braver, Andrea L. J. Kortlever van der Spek, Dorina Ibi, Jeroen Lakerveld, Anouk Geelen, Sabita S. Soedamah-Muthu, Amber A. van der Heijden, Femke Rutters, Johannes Brug, Moniek Looman, Joline W.J. Beulens, Petra J. M. Elders
Publikováno v:
den Braver, N R, Rutters, F, van der Spek, A L J K, Ibi, D, Looman, M, Geelen, A, Elders, P, van der Heijden, A A, Brug, J, Lakerveld, J, Soedamah-Muthu, S S & Beulens, J W J 2020, ' Adherence to a food group-based dietary guideline and incidence of prediabetes and type 2 diabetes ', European Journal of Nutrition, vol. 59, no. 5, pp. 2159-2169 . https://doi.org/10.1007/s00394-019-02064-8
European Journal of Nutrition, 59(5), 2159-2169. D. Steinkopff-Verlag
European Journal of Nutrition, 59, 2159-2169
European Journal of Nutrition
European Journal of Nutrition 59 (2020)
European Journal of Nutrition, 59(5), 2159-2169. D. Steinkopff-Verlag
European Journal of Nutrition, 59, 2159-2169
European Journal of Nutrition
European Journal of Nutrition 59 (2020)
Purpose In this study, we investigated the association between adherence to the Dutch Healthy Diet index 2015 (DHD15-index) and incidence of prediabetes (preT2D) and Type 2 Diabetes (T2D) in a representative sample for the general Dutch population. M
Autor:
Rosalind Fallaize, Katherine M. Livingstone, Carlos Celis-Morales, Anna L. Macready, Rodrigo San-Cristobal, Santiago Navas-Carretero, Cyril F. M. Marsaux, Clare B. O’Donovan, Silvia Kolossa, George Moschonis, Marianne C. Walsh, Eileen R. Gibney, Lorraine Brennan, Jildau Bouwman, Yannis Manios, Miroslaw Jarosz, J. Alfredo Martinez, Hannelore Daniel, Wim H. M. Saris, Thomas E. Gundersen, Christian A. Drevon, Michael J. Gibney, John C. Mathers, Julie A. Lovegrove
Publikováno v:
Nutrients, Vol 10, Iss 1, p 49 (2018)
Diet-quality scores (DQS), which are developed across the globe, are used to define adherence to specific eating patterns and have been associated with risk of coronary heart disease and type-II diabetes. We explored the association between five diet
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a00fff066315474abc682190047c305d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Nutritional Science, Vol 4 (2015)
Nutrient-rich food (NRF) index scores are dietary quality indices based on nutrient density. We studied the design aspects involved in the development and validation of NRF index scores, using the Dutch consumption data and guidelines as an example.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/853a42f950fa4b4cb38705691ff59e01
Autor:
Ehlana Catharina Maria Bartels, Nicolette Roelina den Braver, Karin Johanna Borgonjen-van den Berg, Femke Rutters, Amber van der Heijden, Joline Wilhelma Johanna Beulens
Publikováno v:
European Journal of Nutrition 61 (2022) 5
European Journal of Nutrition, 61(5), 2761-2773. D. Steinkopff-Verlag
European Journal of Nutrition, 61(5), 2761-2773
Bartels, E C M, den Braver, N R, Borgonjen-van den Berg, K J, Rutters, F, van der Heijden, A & Beulens, J W J 2022, ' Adherence to the Dutch healthy diet index and change in glycemic control and cardiometabolic markers in people with type 2 diabetes ', European Journal of Nutrition, vol. 61, no. 5, pp. 2761-2773 . https://doi.org/10.1007/s00394-022-02847-6
European Journal of Nutrition, 61(5), 2761-2773. D. Steinkopff-Verlag
European Journal of Nutrition, 61(5), 2761-2773
Bartels, E C M, den Braver, N R, Borgonjen-van den Berg, K J, Rutters, F, van der Heijden, A & Beulens, J W J 2022, ' Adherence to the Dutch healthy diet index and change in glycemic control and cardiometabolic markers in people with type 2 diabetes ', European Journal of Nutrition, vol. 61, no. 5, pp. 2761-2773 . https://doi.org/10.1007/s00394-022-02847-6
Purpose To investigate whether adherence to the Dutch Healthy Diet index 2015 (DHD15-index) is associated with change in glycemic control and cardio-metabolic markers over two-year follow-up in people with type 2 diabetes (T2D). Methods This prospect
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.