Zobrazeno 1 - 10
of 2 282
pro vyhledávání: '"Dietary polyphenols"'
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract Dietary polyphenols of Millets have received more attention after the FAO declared 2023 the “International Year of Millets”. The question we addressed is how the human body addresses the xenobiotic nature of millet polyphenols during abs
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6b717033deaa41adb54bcc42528b4cce
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Future Foods, Vol 3, Iss 4, Pp 289-305 (2023)
Dietary polyphenols are the most abundant antioxidants in daily diet and widely distributed in plants and plant-based foods, including vegetables, fruits, cereals, nuts, and beverages (e.g., tea, coffee, red wine). Over the past decades, there has be
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/566012e50a5b4b8a9bbeece0a3877ba9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Farah Diab, Daniela Beghelli, Anna Nuccitelli, Giulio Lupidi, Mohamad Khalil, Piero Portincasa, Laura Vergani
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 114, Iss , Pp 106078- (2024)
Aging represents a decline in function over time. Polyphenols are dietary antioxidants that could exert beneficial effects on aging. This study investigated the effects of dietary supplementation with two extracts from Thymbra spicata L. aerial parts
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/61c9837945dc41f78eb51709416b83e6
Autor:
Kumari, Ankita 1, 2, 3, Rahaman, Abdul 1, 2, ∗, Zeng, Xin-An 1, 2, 3, ∗∗, Baloch, Zulqarnain 4, ∗∗∗
Publikováno v:
In Molecular Therapy - Nucleic Acids
Autor:
Giovanni Martemucci, Mohamad Khalil, Alessio Di Luca, Hala Abdallah, Angela Gabriella D’Alessandro
Publikováno v:
Metabolites, Vol 14, Iss 6, p 327 (2024)
Several hallmarks of metabolic syndrome, such as dysregulation in the glucose and lipid metabolism, endothelial dysfunction, insulin resistance, low-to-medium systemic inflammation, and intestinal microbiota dysbiosis, represent a pathological bridge
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/93855bed89424f2aaa84eef4209403e5
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 11, p 1763 (2024)
In diabetes mellitus, disordered glucose and lipid metabolisms precipitate diverse complications, including nonalcoholic fatty liver disease, contributing to a rising global mortality rate. Theaflavins (TFs) can improve disorders of glycolipid metabo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71cb494f065b4140b1de3e83fafaee83
Autor:
Mithun Rudrapal, Gourav Rakshit, Ravi Pratap Singh, Samiksha Garse, Johra Khan, Soumi Chakraborty
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 13, Iss 4, p 429 (2024)
Polyphenols, as secondary metabolites ubiquitous in plant sources, have emerged as pivotal bioactive compounds with far-reaching implications for human health. Plant polyphenols exhibit direct or indirect associations with biomolecules capable of mod
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5fe58a8fa33d4364b196575b8a343f68
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.