Zobrazeno 1 - 8
of 8
pro vyhledávání: '"Dias, Maria Graça"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Carvalho, Catarina, Correia, Daniela, Severo, Milton, Afonso, Cláudia, Bandarra, Narcisa M., Gonçalves, Susana, Lourenço, Helena M., Dias, Maria Graça, Oliveira, Luísa, Nabais, Pedro, Carmona, Paulo, Monteiro, Sarogini, Borges, Marta, Lopes, Carla, Torres, Duarte
Publikováno v:
British Journal of Nutrition; 11/28/2022, Vol. 128 Issue 10, p1997-2010, 14p
Neste trabalho avaliou-se a exposição da população portuguesa a cádmio (Cd), chumbo (Pb), arsénio (As), mercúrio (Hg) e nitrato (NO3 -) com base na ocorrência destas substâncias nos alimentos e no consumo destes, utilizando a metodologia dos
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2016::598ac9e226e356d013296f5cd4e27c2d
https://hdl.handle.net/10400.18/7085
https://hdl.handle.net/10400.18/7085
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Turrini, Aida, Lombardi-Boccia, Ginevra, Aureli, Federica, Cubadda, Francesco, D’Addezio, Laura, D’Amato, Marilena, D’Evoli, Laura, PerOla Darnerud, Devlin, Niamh, Dias, Maria Graça, Jurković, Marina, Kelleher, Cecily, Donne, Cinzia Le, Esteban, Maite López, Lucarini, Massimo, Burgos, Maria Alba Martinez, Martínez-Victoria, Emilio, Breige McNulty, Mistura, Lorenza, Nugent, Anne, Basegmez, Hatice Imge Oktay, Oliveira, Luisa, Ozer, Hayrettin, Perelló, Gemma, Pite, Marina, Presser, Karl, Sokolić, Darja, Vasco, Elsa, Volatier, Jean-Luc
A total diet study (TDS) provides representative and realistic data for assessing the dietary intake of chemicals, such as contaminants and residues, and nutrients, at a population level. Reproducing the diet through collection of customarily consume
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::28ac9ba041aa713e4a6f3e10c1263a6c
Autor:
Ferreira, Jennifer
Dissertação de mestrado em Saúde Pública, apresentada à Escola Nacional de Saúde Pública da Universiade Nova de Lisboa, 2017. Coorientadora Maria da Graça Dias; Departamento de Alimentação e Nutrição do INSA. Introduction: The amount of s
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2016::d7b99e4d41380b114967f47b4a72ad9e
https://hdl.handle.net/10400.18/5307
https://hdl.handle.net/10400.18/5307
Introduction: The amount of sodium, sugar and saturated fat in foods, when consumed in excess can lead to an unhealthy diet, and ultimately, risk for Noncommunicable diseases (NCDs). The processing of food contributes to the overconsumption of these
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______1437::e9669a0b792c1dc2506458d3ea7c2e08
https://hdl.handle.net/10362/31045
https://hdl.handle.net/10362/31045