Zobrazeno 1 - 10
of 103
pro vyhledávání: '"Dasiewicz P"'
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 18, p 8510 (2024)
The fermentation process is a crucial stage in the production of salami-type sausages. However, the traditional (“warm”) method does not yield optimal results. Hence, this study evaluated the impact of fermentation technology and storage time on
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d0892e62cd9a46bc871f986cc1d69d57
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Agata Górska, Magdalena Wirkowska-Wojdyła, Ewa Ostrowska-Ligęza, Krzysztof Dasiewicz, Mirosław Słowiński
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 18, p 8291 (2024)
The purpose of the study was to analyze the effect of feeding type on selected quality parameters and the nutritional characteristics of pork fat. Fats were extracted by using the modified Folch method from the groin, jowl and trimming shoulder of pi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1dc2f0a50e564d66bd9fa735cf4be9ff
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 14, p 6272 (2024)
Hybrid (meat–plant) products can be a sustainable response to the increased interest in flexitarianism. Their development requires designing appropriate composition and functional properties and ensuring microbiological safety. This study aimed to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2e3a6fad00c541c1a3420c286bf75161
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 22, p 4120 (2023)
To ensure food safety and protect human health, the levels of polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) contamination in model smoked-pork meat products were examined to select which type of casing and variant of raw material contributes to minimizing th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71cb533e84554ca18d3e260d4fe08ef2
Autor:
Ashley M Aimone, Diego G Bassani, Huma Qamar, Alison Dasiewicz, Nandita Perumal, Sorrel M L Namaste, Devanshi Shah, Daniel E Roth
Publikováno v:
PLOS Global Public Health, Vol 3, Iss 4, p e0001766 (2023)
Stunting prevalence is commonly used to track population-level child nutritional status. However, other metrics derived from anthropometric datasets may be used as alternatives to stunting or provide complementary perspectives on the status of linear
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4698e64450a64cb0aebb4c3c0f74871c
Autor:
Matthew C. Tattersall, Alison S. Dasiewicz, Robyn L. McClelland, Nizar N. Jarjour, Claudia E. Korcarz, Carol C. Mitchell, Stephane Esnault, Moyses Szklo, James H. Stein
Publikováno v:
Journal of the American Heart Association: Cardiovascular and Cerebrovascular Disease, Vol 11, Iss 23 (2022)
Background Asthma and atherosclerotic cardiovascular disease share an underlying inflammatory pathophysiology. We hypothesized that persistent asthma is associated with carotid plaque burden, a strong predictor of atherosclerotic cardiovascular disea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e556be5125de495385232fccd0c72aba