Zobrazeno 1 - 10
of 27
pro vyhledávání: '"DNS assay"'
Autor:
Marko Božinović, Tea Sokač, Anita Šalić, Ana-Marija Dukarić, Marina Tišma, Mirela Planinić, Bruno Zelić
Publikováno v:
Croatian Journal of Food Science and Technology, Vol 15, Iss 2, Pp 151-162 (2023)
The 3,5-dinitrosalicylic acid (DNS) assay has been used for many years mainly to determine the enzymatic activity of xylanase. The assay is based on the detection of reduced sugars. Although the method is widely used, several recent studies have ques
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cac8cbc9c7a34d288e570b56799a4bee
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 17, p 6399 (2023)
The inhibition of carbohydrate digestion by plant bioactive compounds is a potential dietary strategy to counteract type 2 diabetes. Indeed, inhibition of α-amylase, a key enzyme that carries out the bulk of starch digestion, has been demonstrated f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31b70a48e921473db8aca0157a53d6d5
Publikováno v:
Bioscientific Review, Vol 1, Iss 3 (2019)
Pectinases are pectin degrading enzymes predominantly used as biocatalysts in various industries such as wine extraction, fruit juice extraction, and making of paper pulp. Large scale production of pectinases using biological systems (bacteria, fungi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/48b6889e54d048a692f4a7ed0107c155
Autor:
Sudeep KC, Jitendra Upadhyaya, Dev Raj Joshi, Binod Lekhak, Dhiraj Kumar Chaudhary, Bhoj Raj Pant, Tirtha Raj Bajgai, Rajiv Dhital, Santosh Khanal, Niranjan Koirala, Vijaya Raghavan
Publikováno v:
Fermentation, Vol 6, Iss 2, p 59 (2020)
Pectinases are the group of enzymes that catalyze the degradation of pectic substances. It has wide applications in food industries for the production and clarification of wines and juices. The aim of this study was to isolate, screen and characteriz
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c94004f11d8e4a32b9f675180c48ea09
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dhiraj Kumar Chaudhary, Niranjan Koirala, Vijaya Raghavan, K C Sudeep, Binod Lekhak, Santosh Khanal, Dev Raj Joshi, Bhoj Raj Pant, Jitendra Upadhyaya, Rajiv Dhital, Tirtha Raj Bajgai
Publikováno v:
Fermentation; Volume 6; Issue 2; Pages: 59
Fermentation, Vol 6, Iss 59, p 59 (2020)
Fermentation, Vol 6, Iss 59, p 59 (2020)
Pectinases are the group of enzymes that catalyze the degradation of pectic substances. It has wide applications in food industries for the production and clarification of wines and juices. The aim of this study was to isolate, screen and characteriz
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.