Zobrazeno 1 - 10
of 60
pro vyhledávání: '"D. Sergelidis"'
Autor:
N. Soultos, E. Iossifidou, Z. Tzikas, D. Sergelidis, Th. Lazou, G. Drakopoulos, I. Konstantelis
Publikováno v:
Veterinary World, Vol 7, Iss 11, Pp 1004-1009 (2014)
Aim: In the current study, a contribution to the knowledge on the prevalence and level of contamination of Listeria monocytogenes in ready-to-eat (RTE) seafood marketed in Thessaloniki (Northern Greece) was provided; the serovar identity of the L. mo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f3a4631e28a14b93b8bfb9a07cf81d6c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Apostolos S. Angelidis, D. Sergelidis
Publikováno v:
Letters in applied microbiology. 64(6)
Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is a major cause of severe healthcare-associated (HA) infections. Although during the last decade the incidence of HA invasive infections has dropped, the incidence of community-associated MRSA (CA-M
Publikováno v:
LWT - Food Science and Technology. 44:1240-1244
The antibacterial activity of the essential oils (EO) of oregano and thyme added at doses of 0.1 or 0.2 and 0.1 ml/100 g, respectively, to feta cheese inoculated with Escherichia coli O157:H7 or Listeria monocytogenes was investigated during cheese s
Autor:
Christos Hadjichristodoulou, Eleni Malissiova, D. Sergelidis, D. Komodromos, M. Chasioti, T. Papadopoulos
Publikováno v:
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society. 68:557
During last decades CoNS and especially the methicillin-resistant (MRCoNS) ones have become important pathogens and their infections are usually associated with healthcare settings. CoNS are considered as source of antimicrobial resistance traits for
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
I. Kirkoudis (Ι. Κυρκουδησ), K. Bitchava (Κ. Μπιτχαβα), D. Sergelidis, T. Papadopoulos, A. Abrahim
Publikováno v:
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society. 61:15
Στην παρούσα μeλέτη, 405 συνολικά δeίγματα από ψάρια του γλυκού νeρού, το προσωπικό και το πeριβάλλον ιχθυοπωλeίων τριών πόλeων της Β. Eλλάδας
Autor:
Andreana Pexara, N. Soultos, D. Sergelidis, V. Koulourida, A. Abrahim, Alexandros Govaris, Anna Papa, Antonios Zdragas, T. Papadopoulos, E. Martziou
Publikováno v:
Letters in applied microbiology. 59(5)
UNLABELLED A hundred samples from ready-to-eat (RTE) fish products were examined for the presence and antimicrobial susceptibility of Staphylococcus spp. Staphylococci were isolated from 43% of these samples (n = 100). The identified species in the s
Autor:
D. Sergelidis, Maria Papagianni
Publikováno v:
Enzyme and microbial technology. 53(1)
Weissellin A is a listericidal bacteriocin produced by the sausage-isolated strain of Weissella paramesenteroides DX. The response of the strain to various concentrations of the added curing agent NaNO 2 (0.0025, 0.005 and 0.01 g/L) was evaluated in