Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "D. Doncheva"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 23 pro vyhledávání: '"D. Doncheva"'
1
Akademický článek
Factors determining the competitiveness of grain production and opportunities for their digital optimization
Autor: G. Aleksiev, D. Doncheva
Publikováno v: Agricultural Science and Technology, Vol 15, Iss 3, Pp 75-83 (2023)
Abstract. Grain production is one of the traditional agricultural sub-sectors in Bulgaria, which has been identified for its comparative advantages. The significant levels of social support provided for these businesses after the accession of Bulgari
Externí odkaz: https://doaj.org/article/a1aab5a526e74a80875e2e2091f49232
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
FIRM COMPETITIVENESS OF MANUFACTURING INDUSTRY
Autor: D. Doncheva
Publikováno v: Trakia Journal of Sciences, Vol 18, Iss Suppl. 1, Pp 422-429 (2020)
The study of firm competitiveness allows to make an objective assessment of the economic results and the possibilities for increasing the level of competitiveness by highlighting the sources of competitive advantage of the respective company in the c
Externí odkaz: https://doaj.org/article/acac8e938baf438ab20299df9f91473b
Zobrazit plný text záznamu
3
Akademický článek
ECONOMIC DIMENSIONS OF SUSTAINABLE TOURISM IN BULGARIA
Autor: D. Doncheva
Publikováno v: Trakia Journal of Sciences, Vol 17, Iss Suppl. 1, Pp 400-411 (2019)
The tourism industry is one of the key sectors for economic growth. In the context of expansion and development of the tourism sector worldwide, assessment of its sustainability in the regions or countries becomes an important goal of strategic plann
Externí odkaz: https://doaj.org/article/2a0b54ccd8bb401e96dc155f9871205a
Zobrazit plný text záznamu
4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
5
Production capacity of Bulgarian organic animal husbandry
Autor: Georgi Aleksiev, D. Doncheva
Publikováno v: Trakia Journal of Science. 15:252-255
The actuality of organic farming is revealed as an important policy priority for Bulgarian agriculture and one of the highlights of the Common Agricultural Policy (2014-2020) encouraging farmers to switch to organic farming which should contribute to
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::5358f50fd6840cc89713fb806af540b3
https://doi.org/10.15547/tjs.2017.s.01.045
Zobrazit plný text záznamu
6
Consumption and youth employment - impact on production of Bulgarian organic products
Autor: Georgi Aleksiev, K. Stoyanov, Konstantin Stankov, D. Doncheva
During the current planning period of the Common Agricultural policy of the European Union, a newly formed Bulgarian organic production sector has rapidly developed. In the span of just three years – from 2014 to 2017 Bulgaria has risen to the top
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::49e0e293a3b98bc5054b0c5121ccf580
Zobrazit plný text záznamu
7
Cluster - way for increasing the competitiveness of regions
Autor: D. Doncheva
Publikováno v: Trakia Journal of Science. 14:275-280
This article provides an overview of theory concerning the cluster as a method for increasing competitiveness. In the new programming period, the EU set a new higher requirements about the measures for cluster’s funds distribution. In this aspect c
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::bb4b8856cf1a43e0af1f5000d9def287
https://doi.org/10.15547/tjs.2016.03.013
Zobrazit plný text záznamu
8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
9
Analytical Methods for Quality and Quantity Control of Food Supplements, Containing Caffeine
Autor: I Pencheva, S. Papanov, Kalin Ivanov, S. Pankova, Stanislava Ivanova, D Doncheva
Publikováno v: International Journal of Nutrition and Food Sciences. 4:14
Many beverages such as soft drinks, coffee and tea contain the mild stimulant caffeine (C8H10N4O2). The caffeine content varies widely from about 100 μg/mL (100 ppm) in sodas to over 1000 μg/mL in certain types of coffee. For this reason the caffei
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::9633bdd315efef6277b81c65e74034ec
https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.s.2015040101.13
Zobrazit plný text záznamu
10
Analytical Methods for Quality and Quantity Control of Energy Drinks and Food Supplements, Containing Amino Acids
Autor: I Pencheva, S. Pankova, M. Georgieva, B. Zlatkov, S. Papanov, Stanislava Ivanova, Kalin Ivanov, D Doncheva
Publikováno v: International Journal of Nutrition and Food Sciences. 4:9
The need for analytical control of food supplements and “energy“ drinks containing amino acids is huge. In the literature there are describes various analytical techniques for their qualitative and quantitative analysis. Most pre¬ferred methods
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::844ea3348ea59d03f7d50b31e712e309
https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.s.2015040101.12
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • 3
  • Další »
  • [3]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 16 Akademické články
  • 1 Recenze
  • 3 business
  • 3 mitochondria
  • 3 q1-390
  • 3 science (general)
  • 2 agriculture
  • 2 chemistry
  • 2 chromatography
  • 2 competitiveness
  • 2 computer science
  • 2 economic benefits
  • 2 financial statement analysis
  • 2 food science
  • 2 heart
  • 2 polyamines
  • 2 production (economics)
  • 2 rat
  • 2 social support
  • 2 sustainable development
  • 2 tourism destination
  • 1 agricultural economics
  • 1 agricultural science
  • 1 alkaloids
  • 1 amino acid
  • 1 amino acids, diamino
  • 1 analytical control
  • 1 angiogenesis
  • 1 animal husbandry
  • 1 atp production
  • 1 behavior, animal
  • 1 bioenergetics
  • 1 bio-products
  • 1 bulgarian
  • 1 business.industry
  • 1 caffeine
  • 1 catecholamines
  • 1 cb1 cannabinoid receptors
  • 1 chemistry.chemical_classification
  • 1 chemistry.chemical_compound
  • 1 cluster
  • 1 cluster (physics)
  • 1 common agricultural policy
  • 1 consumption (economics)
  • 1 cylindrospermopsin
  • 1 cytotoxicity
  • 1 ddc:330
  • 1 depression
  • 1 development
  • 1 diabetic retinopathy
  • 1 diamine oxidase
  • 1 differentiation
  • 5 trakia university
  • 4 mdpi
  • 2 nencki institute of experimental biology
  • 2 science publishing group
  • 2 srac - romanian society for quality
  • 1 frontiers media s.a.
  • 1 frontiers media]
  • 1 institute of biophysics and biomedical engineering
  • 1 mdpi ag
  • 1 trakia university. faculty of agriculture, stara zagora
  • 1 тракииски университет
  • 4 toxins
  • 3 trakia journal of sciences
  • 2 acta neurobiologiae experimentalis
  • 2 frontiers in pharmacology
  • 2 international journal of nutrition and food sciences
  • 2 quality - access to success
  • 2 trakia journal of science
  • 1 agricultural science and technology
  • 1 diversity
  • 1 international journal bioautomation
  • 1 journal of nanoparticle research
  • 9 Scopus®
  • 7 OpenAIRE
  • 4 MEDLINE
  • 3 Directory of Open Access Journals

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......