Zobrazeno 1 - 10
of 3 234
pro vyhledávání: '"Cyclopiazonic acid"'
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 22, p 5292 (2024)
(1) Background: Food and feed safety legislation does not concern all the mycotoxins generated by Penicillium and Aspergillus spp. Certain mycotoxins, including mycophenolic acid (MPA), cyclopiazonic acid (CPA), penicillic acid (PA), roquefortine C (
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/730f9c8bbff6497b95eede1060a905e9
Publikováno v:
Toxins, Vol 16, Iss 11, p 473 (2024)
Cyclopiazonic acid (CPA) is an indole-tetramic acid neurotoxin produced by Aspergillus and Penicillium genera present mainly in fruit, cereals and nuts. This study compares the cytotoxicity produced by CPA after 24, 48 and 72 h of exposure using both
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a470be7208ae465285c90757ea57002b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Javier Barontini, María Silvina Alaniz Zanon, Ada Karina Torrico, Marcelo Druetta, Ignacio Martín Luna, Agustina Ruiz Posse, Sofía Noemí Chulze, María de la Paz Giménez Pecci
Publikováno v:
Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol 56, Iss 1 (2024)
Maize (Zea mays L.) is one of the most widely planted crops globally with Argentina leading world production and exportation. Santiago del Estero province, east of Tucumán and north of Córdoba encompasses eight agro-climatic zones in the Chaco Semi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d82e860d4f4f4de39f5bf2da9de218a9
Autor:
Federico Bertagna, Shiraz Ahmad, Rebecca Lewis, S. Ravi P. Silva, Johnjoe McFadden, Christopher L.-H. Huang, Hugh R. Matthews, Kamalan Jeevaratnam
Publikováno v:
Frontiers in Physiology, Vol 15 (2024)
IntroductionThe loose-patch clamp technique was first developed and used in native amphibian skeletal muscle (SkM), offering useful features complementing conventional sharp micro-electrode, gap, or conventional patch voltage clamping. It demonstrate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94e8beade09943b6a18bc501602977b3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nicole Ollinger, Alexandra Malachová, Alexandra Schamann, Michael Sulyok, Rudolf Krska, Julian Weghuber
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 18, p 2865 (2024)
Mold-ripened cheese acquires a distinctive aroma and texture from mold cultures that mature on a fresh cheese wheel. Owing to its high moisture content (aw = 0.95) and pliability, soft cheese is prone to contamination. Many contaminating mold species
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ec047858513d484399417d9d3eb277a8
Autor:
Perng-Kuang Chang, Sui Sheng T. Hua
Publikováno v:
Mycobiology, Vol 51, Iss 3, Pp 139-147 (2023)
AbstractAspergillus sojae has long been considered a domesticated strain of Aspergillus parasiticus. This study delineated relationships among the two species and an Aspergillus PWE36 isolate. Of 25 examined clustered aflatoxin genes of PWE36, 20 gen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/707b72f0b19541ec83186c9b6de450a8
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 10, p 1499 (2024)
A novel co-bonded octyl and pyridine silica (OPS) sorbent was prepared and applied for the solid phase extraction (SPE) of cyclopiazonic acid (CPA, a type of mycotoxin) in feed and agricultural products for the first time. A simple mixed-ligand one-p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e4b6fee7eba440b5a0c87f4817e20617
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.