Zobrazeno 1 - 10
of 120
pro vyhledávání: '"Curly kale"'
Publikováno v:
International Journal of Nanomedicine, Vol Volume 17, Pp 1125-1137 (2022)
Gitishree Das,1,2 Han-Seung Shin,3 Jayanta Kumar Patra1,2 1Research Institute of Biotechnology & Medical Converged Science, Dongguk University-Seoul, Gyeonggi-do, Republic of Korea; 2Research Institute of Integrative Life Sciences, Dongguk University
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b72257ba1574496f860a706966b38520
Autor:
Justyna Waśniowska, Teresa Leszczyńska, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Sylwester Smoleń, Joanna Krzemińska, Iwona Kowalska, Jacek Słupski, Ewelina Piasna-Słupecka, Katarzyna Krawczyk, Aneta Koronowicz
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 22, p 4730 (2023)
Many disorders are a result of an inadequate supply of macronutrients and micronutrients in the diet. One such element is iodine. This study used curly kale (Brassica oleracea var. Sabellica L.) biofortified with the 5,7-diiodo-8-quinolinol iodine co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cb5945fc0b6e49b9a2d19ca5d1da9f70
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 3, p 327 (2023)
Curly kale (Brassica oleracea L. convar. acephala var. sabellica), the most common type of edible kale, characterized by providing rich nutrition and health care functions, is sought after and has been listed as top of the healthiest vegetables in re
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fff671a16fb449bc822c365cda94e785
Autor:
Magdalena Michalak, Dominik Szwajgier, Roman Paduch, Wirginia Kukula-Koch, Adam Waśko, Magdalena Polak-Berecka
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 67, Iss , Pp 103866- (2020)
This paper demonstrates the role of curly kale fermentation by autochthonous lactic acid bacteria in the formation of bioactive derivatives of phenolic compounds which may have anticancer properties. LC-MS and HPLC analyses were performed and the con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8a9586495ec64f26afd3fed0cb33966c
Autor:
Magdalena Polak-Berecka, Magdalena Michalak-Tomczyk, Katarzyna Skrzypczak, Katarzyna Michalak, Kamila Rachwał, Adam Waśko
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 11, p 2877 (2021)
This study is a brief report on the proteolytic activity of curly kale leaf extract against casein. Casein degradation products and an in silico analysis of the biological activity of the peptides obtained was performed. The efficiency of casein hydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d90175ff77864d5ab3e30ebf458ed064
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Magdalena Michalak, Katarzyna Skrzypczak, Maciej Nastaj, Konrad Terpiłowski, Tomasz Skrzypek, Adam Waśko, Magdalena Polak-Berecka
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 10, Iss 11, p 4020 (2020)
This paper reports the potential use of fermented curly kale juice in Feta-type cheese production. The rheological study and Turbiscan assay demonstrated that fermented curly kale juice coupled with rennet accelerated curd formation resulted in a str
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aabbc70f9f0243609c1175bdbcae819b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods; Volume 11; Issue 16; Pages: 2518
There is recent interest in a diet that can be recommended for patients suffering from cancer. In this respect, the effects were studied of the extracts of several common fruits, herbs and vegetables on the viability of two human ovary cancer cell li