Zobrazeno 1 - 10
of 83
pro vyhledávání: '"Cultural importance index"'
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 22, Pp e40435- (2024)
Ethnopharmacological relevance: The Moroccan population harbors rich traditional knowledge used to treat various human diseases. This is the first study aimed at exploring the ethnozoological practices in Morocco. Materials and methods: Data were col
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a333a47b5844489f9cd34d99f90321a4
Publikováno v:
In Heliyon 30 November 2024 10(22)
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 6, p 775 (2024)
The aim of this study is to inventory and study ethnobotanical knowledge of edible plants in the Valencian Community (Spain). In respect to culinary uses, 92 species of plant were reported to be edible, finding the following uses: 58 raw, 52 cooked,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5f259f17594240d9889687ef191be4c1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andreas M. Savvides, Constantina Stavridou, Sotiroula Ioannidou, Christos Zoumides, Andreas Stylianou
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 5, p 1119 (2023)
The Troodos mountains in Cyprus are a hotspot of plant diversity and cultural heritage. However, the traditional uses of medicinal and aromatic plants (MAPs), a significant aspect of local culture, have not been thoroughly studied. The aim of this re
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4af739d446904630b9ca6bff525018fd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 15, Iss 1, Pp 1-19 (2019)
Abstract Background The Yeşilli district (Mardin) is located in the southeastern of Turkey and hosts different cultures. The objective of this study was to record the traditional knowledge of wild edible plants used by indigenous people in Yeşilli,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9fe6966c42e0447498428ac29e5c84ca
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 14, Iss 1, Pp 1-13 (2018)
Abstract Background Wild edible plants (WEPs) refer to edible species that are not cultivated or domesticated. WEPs have an important role to play in poverty eradication, security of food availability, diversification of agriculture, generation of in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb286f491af3406c994084b56a43fe39