Zobrazeno 1 - 10
of 30
pro vyhledávání: '"Cruz, Isabel B."'
Kinetics of Release of Water and Nutrients from Codfish ( G adus morhua L.) through a Heavy-Salting.
Autor:
Ferraro, Vincenza1,2, Cruz, Isabel B.1,2, Ferreira Jorge, Ruben2, Pintado, Manuela E.1, Castro, Paula M.L.1
Publikováno v:
Journal of Food Processing & Preservation. Aug2014, Vol. 38 Issue 4, p1772-1778. 7p.
Kinetics of release of water and nutrients from codfish (gagus Morrhual L.) throught a heavy-salting
Autor:
Ferraro, Vincenza, Cruz, Isabel B., Jorge, Ruben Ferreira, Pintado, Manuela E., Castro, Paula M. L.
Publikováno v:
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Through the typical 6 days heavy-salting, codfish releases 25% (w/w) of its physiological water due to the incorporation of high amounts of salt, 20% (w/w). Besides changes in water-holding capacity, major effects imparted by salt are modifications i
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::b06da6236b9af039a6bbf4b3c7308033
Autor:
Ferraro, Vincenza, Jorge, Ruben Ferreira, Cruz, Isabel B., Castro, Paula M. L., Pintado, Manuela E.
Publikováno v:
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Journal of Chemical Technology and Biotechnology
Journal of Chemical Technology and Biotechnology, Wiley, 2014, 89 (5), pp.671-681. ⟨10.1002/jctb.4163⟩
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Journal of Chemical Technology and Biotechnology
Journal of Chemical Technology and Biotechnology, Wiley, 2014, 89 (5), pp.671-681. ⟨10.1002/jctb.4163⟩
BACKGROUND: The objective of this research was the valorization of an agro-food industry residue, namely codfish salting wastewater, through the recovery of valuable bioactive compounds. Approximately 200 L of salted wastewater are generated for each
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::a13dfa7715424ab6f42b3796c84ac874
Autor:
Ferraro, Vincenza, Cruz, Isabel B., Jorge, Ruben Ferreira, Xavier Malcata, F., Castro, Paula M.L., Pintado, Manuela E.
Publikováno v:
Chemical Engineering Transactions
13. Conference on Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction
13. Conference on Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction, Czech Society of Chemical Engineering (CSCHI). CZE., Aug 2010, Prague, Czech Republic. ⟨10.3303/CET1021139⟩
13. Conference on Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction
13. Conference on Process Integration, Modelling and Optimisation for Energy Saving and Pollution Reduction, Czech Society of Chemical Engineering (CSCHI). CZE., Aug 2010, Prague, Czech Republic. ⟨10.3303/CET1021139⟩
In Portugal, Atlantic codfish (Gadus morhua) is usually consumed after dry salting; this process is carried out by mixing deboned codfish with food-grade marine salt followed by stacking in a tank for 6 days. Along the salting process, codfish incorp
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______212::52124c1fb6d38a778df427e3246e4a3a
https://hal.inrae.fr/hal-02753141
https://hal.inrae.fr/hal-02753141
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
O estudo de matrizes sólidas bioquímicas utilizando as noções de transição de estado vítreo desenvolvidos na ciência dos materiais (poliméricos) é um assunto que tem recebido crescente atenção na biotecnologia e ciência e engenharia de p
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::d702d21bbde8fd2118b10486eac7cecf
https://hdl.handle.net/10400.14/6435
https://hdl.handle.net/10400.14/6435
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.