Zobrazeno 1 - 10
of 80
pro vyhledávání: '"Cruciani Federica"'
Autor:
Dolci, Giorgio, Ellis, Charles A., Cruciani, Federica, Brusini, Lorenza, Abrol, Anees, Galazzo, Ilaria Boscolo, Menegaz, Gloria, Calhoun, Vince D.
Amyloid-$\beta$ (A$\beta$) plaques in conjunction with hyperphosphorylated tau proteins in the form of neurofibrillary tangles are the two neuropathological hallmarks of Alzheimer's disease. It is well-known that the identification of individuals wit
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2406.13305
Autor:
Dolci, Giorgio, Cruciani, Federica, Rahaman, Md Abdur, Abrol, Anees, Chen, Jiayu, Fu, Zening, Galazzo, Ilaria Boscolo, Menegaz, Gloria, Calhoun, Vince D.
Alzheimer's disease (AD) is the most prevalent form of dementia with a progressive decline in cognitive abilities. The AD continuum encompasses a prodromal stage known as MCI, where patients may either progress to AD (MCIc) or remain stable (MCInc).
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2406.13292
Autor:
Cruciani, Federica, Aparo, Antonino, Brusini, Lorenza, Combi, Carlo, Storti, Silvia F., Giugno, Rosalba, Menegaz, Gloria, Boscolo Galazzo, Ilaria
Publikováno v:
In Journal of Biomedical Informatics January 2024 149
Autor:
Vitali Beatrice, Cruciani Federica, Baldassarre Maria, Capursi Teresa, Spisni Enzo, Valerii Maria, Candela Marco, Turroni Silvia, Brigidi Patrizia
Publikováno v:
BMC Microbiology, Vol 12, Iss 1, p 236 (2012)
Abstract Background The vaginal microbiota of healthy women consists of a wide variety of anaerobic and aerobic bacterial genera and species dominated by the genus Lactobacillus. The activity of lactobacilli helps to maintain the natural healthy bala
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05a92657e92c443fae5784d48c11d4b4
Autor:
Candela Marco, Carnevali Paola, Cruciani Federica, Ndagijimana Maurice, Vitali Beatrice, Guerzoni Maria, Brigidi Patrizia
Publikováno v:
BMC Microbiology, Vol 10, Iss 1, p 4 (2010)
Abstract Background The human gut harbors a diverse community of microorganisms which serve numerous important functions for the host wellbeing. Functional foods are commonly used to modulate the composition of the gut microbiota contributing to the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/421ef7c790c4417dbcb0443b1b0e3931
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Kolatt Chandran, Sailendrakumar, Yiannakas, Adonis, Kayyal, Haneen, Salalha, Randa, Cruciani, Federica, Mizrahi, Liron, Khamaisy, Mohammad, Stern, Shani, Rosenblum, Kobi
Publikováno v:
Kolatt Chandran, Sailendrakumar; Yiannakas, Adonis; Kayyal, Haneen; Salalha, Randa; Cruciani, Federica; Mizrahi, Liron; Khamaisy, Mohammad; Stern, Shani; Rosenblum, Kobi (2023). Intrinsic excitability in layer IV-VI anterior insula to basolateral amygdala projection neurons correlates with the confidence of taste valence encoding. eNeuro, 10(1) Society for Neuroscience 10.1523/ENEURO.0302-22.2022
Avoiding potentially harmful, and consuming safe food is crucial for the survival of living organisms. However, the perceived valence of sensory information can change following conflicting experiences. Pleasurability and aversiveness are two crucial
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::e576bdb70f81df702e797120e6c72abb
https://boris.unibe.ch/177357/1/ENEURO.0302-22.2022.full.pdf
https://boris.unibe.ch/177357/1/ENEURO.0302-22.2022.full.pdf