Zobrazeno 1 - 10
of 500
pro vyhledávání: '"Crnjar, A."'
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 20, p 3239 (2024)
One of the still-debated topics regarding the olfactory function concerns the presence or absence of sex-related differences in individuals. In this study, we checked for a relationship between the olfactory function of females and males and their ab
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4593b9b1a7374534b94a41e12c034812
Publikováno v:
Insects, Vol 15, Iss 10, p 766 (2024)
Invertebrate animals with a segmented body, exoskeleton, and articulated appendages represent the largest phylum in the animal kingdom, Arthropoda, and account for over 80% of all known living species [...]
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4ab616d2c4b43bb949c1b1858515341
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lala Chaimae Naciri, Mariano Mastinu, Roberto Crnjar, Iole Tomassini Barbarossa, Melania Melis
Publikováno v:
Computational and Structural Biotechnology Journal, Vol 21, Iss , Pp 1054-1065 (2023)
Several studies were focused on the genetic ability to taste the bitter compound 6-n-propylthiouracil (PROP) to assess the inter-individual taste variability in humans, and its effect on food predilections, nutrition, and health. PROP taste sensitivi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b8d66f10e1d49e6ae41d836c41d7de5
Autor:
Naciri, Lala Chaimae, Mastinu, Mariano, Crnjar, Roberto, Barbarossa, Iole Tomassini, Melis, Melania
Publikováno v:
In Computational and Structural Biotechnology Journal 2023 21:1054-1065
Publikováno v:
Insects, Vol 15, Iss 3, p 169 (2024)
“Calling behaviour” is a stereotyped rhythmic motor pattern displayed by female moths, by which they emit the sex pheromone to attract of conspecific males. Calling occurs through a squeezing mechanism based on the turtleneck-like folding and unf
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ecbce5d1d5648a29ecc725c5e135ba4
Autor:
Paolo Solari, Giorgia Sollai, Viviana Pasquini, Angelica Giglioli, Roberto Crnjar, Piero Addis
Publikováno v:
Life, Vol 13, Iss 7, p 1510 (2023)
Sea urchins rely on chemical senses to localize suitable food resources, therefore representing model species for chemosensory studies. In the present study, we investigated the chemical sensitivity of the Mediterranean sea urchin Paracentrotus livid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c3b4072b4e0491ca313476a982a49ca
Publikováno v:
Chemosensors, Vol 11, Iss 4, p 248 (2023)
The flavor of foods and beverages is generally composed of a mixture of volatile compounds, however not all the molecules that form an aroma are sensorially relevant. The odor-active compounds present in a mixture are different for each subject, both
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4f1c928211224a898ef36fc58d38afb6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.