Zobrazeno 1 - 10
of 56
pro vyhledávání: '"Colupulone"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 67, Iss 4, Pp 474-483 (2021)
The article deals with the harvest forecast of the content of bitter acids in Czech hop varieties harvested in 2020. This is presented in the context of long-term trends in the content and composition of bitter acids analogues and the stability of th
Autor:
Alexandr Mikyška, Marie Jurková
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 65, Iss 1, Pp 23-31 (2019)
This article presents the results of the harvest forecast of the alpha- and beta-bitter acids of the Czech hop varieties in the 2018 harvest, the results are discussed in relation to the long-term averages, the composition of the bitter acid analogs
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 63, Iss 4, Pp 190–198-190–198 (2017)
The contents of α- and β-bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2016 have been evaluated. Samples originated from all growing areas – Žatec, Úštěk and Tršice (77.3%, 10.7% and 11.9% of the hop garden areas in the Czech Rep
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Bulletin des Sociétés Chimiques Belges. 83:277-283
Air oxidation of colupulone in iso-octane solution produces a comples mixture, separation of which by Counter-Current-Distribution with the two phase system iso-octane/buffer pH : 7.00 gives four 1,2-dioxolane peroxides (III, IV, V and VI of figure 1
Publikováno v:
Bulletin des Sociétés Chimiques Belges. 83:77-81
Oxidation of colupulone (I) produces a complex mixture, separation of which by counter current distribution gives the spiro compound IV. Support for this structure comes mainly from 1H-N. M. R. and mass spectral data.
Publikováno v:
Bulletin des Sociétés Chimiques Belges. 87:459-469
Four new tricyclic oxidation products, formed in high yield from colupulone (1) in brewing circumstances, are isolated by preparative-scale high pressure liquid chromatography. Spectral identification leads to the following structures: the C3-epimers
Publikováno v:
Journal of the American Society of Brewing Chemists. 66:116-126
The radical scavenging capacity of pure hop compounds and their derivatives, including humulone (I) (α-acid), tetrahydrocohumulone (II), colupulone (III) (β-acid), hexahydro colupulone (IV), tetrah...