Zobrazeno 1 - 10
of 127
pro vyhledávání: '"Coffee - Breeding"'
This open-access book provides a comprehensive overview of current methodologies for improving resistance to leaf rust in coffee, one of the world's most important cash crops and beverages. Coffea arabica L. (Arabica) accounts for about 60% of the
Autor:
Danúbia Rodrigues Alves, Dênia Pires de Almeida, Edson Mario de Andrade Silva, Isabel Samila Lima Castro, Pedro Ricardo Rossi Marques Barreiros, Tiago Antônio de Oliveira Mendes, Laércio Zambolim, Eveline Teixeira Caixeta
Publikováno v:
Current Plant Biology, Vol 38, Iss , Pp 100347- (2024)
The biotrophic fungus Hemileia vastatrix is the pathogen responsible for coffee leaf rust, a devastating disease in several coffee-producing countries. Despite the importance of studying the interaction between Coffea and H. vastatrix, a more compreh
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a5026dca700473095ec53d84b753e02
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Caroline Ariyoshi, Gustavo Hiroshi Sera, Lucas Mateus Rivero Rodrigues, Filipe Gimenez Carvalho, Luciana Harumi Shigueoka, Ana Ester Socatelli Mendonça, Carlos Theodoro Motta Pereira, Suzete Aparecida Lanza Destéfano, Luiz Filipe Protasio Pereira
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 12, p 3178 (2022)
Bacterial halo blight (BHB) is a bacterial disease, caused by Pseudomonas syringae pv. garcae, which has been gaining prominence in the main coffee-producing regions. Chemical control of this disease increases production costs and is environmentally
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cec2e5261d3c4bc288a53fc240c68ca4
Autor:
Alexsandra Correia Medeiros, Eveline Teixeira Caixeta, Antonio Carlos Baião de Oliveira, Tiago Vieira Sousa, Vinícius de Moura Stock, Cosme Damião Cruz, Laércio Zambolim, Antonio Alves Pereira
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2021)
Plant breeding aims to develop cultivars with good agronomic traits through gene recombination and elite genotype selection. To support Coffea arabica breeding programs and assist parent selection, molecular characterization, genetic diversity (GD) a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fcf1ffadfe8c46ee9e0d4444736bfe2a
Autor:
Marcelo Ribeiro Malta, Antonio Carlos Baiao Oliveira, Gilberto Rodrigues Liska, Gladyston Rodrigues Carvalho, Antonio Alves Pereira, Ackson Dimas Silva, Laisa Nayara Alvaro, Diego Menez Mota
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2021)
This study aimed to evaluate the cup quality of Coffea arabica elite genotypes submitted to wet processing. C. arabica elite genotypes, which were grouped according to their genealogy: Bourbon, Paraíso Germplasm, and Resistant to Rust. Coffees were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/47e23338559a4897b3409cc95d8e1b9b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Raphael Ricon de Oliveira, Thales Henrique Cherubino Ribeiro, Carlos Henrique Cardon, Lauren Fedenia, Vinicius Andrade Maia, Barbara Castanheira Ferrara Barbosa, Cecílio Frois Caldeira, Patricia E. Klein, Antonio Chalfun-Junior
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 11 (2020)
The projected impact of global warming on coffee production may require the heat-adapted genotypes in the next decades. To identify cellular strategies in response to warmer temperatures, we compared the effect of elevated temperature on two commerci
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ab6fd09e3df7452680e54ea560d6c020