Zobrazeno 1 - 10
of 101
pro vyhledávání: '"Coffea canephora Pierre"'
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f73695b91a44446d971c97c2e23f863c
Autor:
Felipe Augusto Alves Brige, Renato Fernando Amabile, Juaci Vitória Malaquias, Sonia Maria Costa Celestino, Marcelo Fagioli, Francisco Marcos dos Santos Delvico, Adriano Delly Veiga, Pedro Ivo Aquino Leite Sala
Publikováno v:
Acta Scientiarum: Agronomy, Vol 46, Iss 1 (2024)
The objective of this study was to identify the genetic, phenotypic and environmental parameters related to chemical compounds associated with beverage quality in a conilon coffee collection, grown in an irrigated system, in the Cerrado. The experime
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4c75b3368bb84438a99eeab543313116
Autor:
Joabe Martins de Souza, Fábio Ribeiro Pires, José Ricardo Macedo Pezzopane, Kristhiano Chagas, Alex Favaro Nascimento, José de Oliveira Rodrigues, Marcio Paulo Czepak, Adriel Lima Nascimento
Publikováno v:
Revista Brasileira de Ciência do Solo, Vol 48 (2024)
ABSTRACT Shaded coffee systems may offer a series of benefits, however, studies on shaded cultivation of Conilon coffee crops are still scarce in the literature. This study aimed to evaluate the soil physical, chemical, and biological properties of t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/91f0717ebe094bbab114d6ba39d53fb7
Publikováno v:
Pesquisa Agropecuária Tropical, Vol 54, p e77706 (2024)
In experimental studies, achieving an optimal plot configuration holds significant importance. This study aimed to establish suitable experimental plot sizes for evaluating agronomic traits of clone LB1 conilon coffee seedlings grown in tubes. Both n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0d4e6ad0bfe24e0196b6f252f8ab0be2
Autor:
Asiyah Rokhmatul, Saati Elfi Anis, Layyina Hafizhah, Manshur Hanif Alamudin, Husna Afifa, Putri Desiana Nuriza, Jan Asad, Utama Muhammad Mashuri
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 104, p 00034 (2024)
Coffee has become a favorite drink worldwide for centuries, and demand for healthier coffee has increased. Rose coffee milk is a novel innovation combining coffee and rose flavor with its anthocyanins, known for their antioxidant properties. This stu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c7d567a9f304d8bab09b20b4444e073
Publikováno v:
BIO Web of Conferences, Vol 104, p 00043 (2024)
One of the chemical elements found in coffee is caffeine, which is the second-largest secondary metabolite after chlorogenic acid. Robusta coffee has a higher caffeine content than Arabica. Low-caffeine coffee is an alternative choice for people who
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f67e27e5ef24632b4907bb3adecb9ce
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
S.G. Mewaba, E.N. Happi, B.M.N. Nangmou, M.K. Langat, H. Siddique, N. Sadgrove, A.F.W. Kamdem, J.C. Vardamides, E. Mas-Claret, S.M. Isyaka, W. Rotich, B.G.A. Azebaze
Publikováno v:
Scientific African, Vol 16, Iss , Pp e01274- (2022)
The stems and leaves of robusta coffee, Coffea canephora Pierre ex A. Froehner, one of the traded Coffea species, yielded caffeine (1), lupeol (2), ursolic acid (3), 3β-acetyl oleanolic acid (4), friedelin (5), asperphernamate (6), squalene (7), sti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ae50fd7f66fb49b584152518e4678b49
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.