Zobrazeno 1 - 10
of 28
pro vyhledávání: '"Cocoa bean husk"'
Publikováno v:
Padjadjaran Journal of Dentistry, Vol 34, Iss 2, Pp 163-167 (2022)
ABSTRACT Introduction: Streptococcus alpha is the most common bacteria found in dental plaques of children and roled as pioneer bacteria in plaque formation. One of the natural agents which has antibacterial activity is cocoa bean husk (Theobroma
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c8ed74957d234f3a8da3e2ac9eb75575
Autor:
Alaa Adnan Al-Watar, Raya Al-Naimi
Publikováno v:
Al-Rafidain Dental Journal, Vol 22, Iss 1, Pp 76-88 (2022)
Aims: The aims of this study were to evaluate the in vitro effect of a cocoa bean husk extract (CBHE) mouthwash in comparison with that of a fluoridated mouthwash on surface roughness of the enamel surface after subjecting the teeth to two types of e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2126a36dda104009883661d7ad888361
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry, Vol 26, Iss 2, Pp 67-70 (2008)
Background: Glucosyltransferases (GTF) play an important role in the adherence of bacteria to acquired pellicle. Cocoa bean husk extract (CBHE) has been shown to possess anti-glucosyltransferase and antibacterial activity. Aim: This study aimed to ev
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a3bc661f95b74f78a2e64149d425f789
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Muthu Karuppaiah, Shrimathi S, Umesh Kemparaj, Krishnaveni A, Sangeeta Umesh, Palanivel Pandian
Publikováno v:
Cureus
Introduction Dental caries is a ubiquitous bacterial infection that has afflicted people for years. Streptococci mutans (S. mutans) are markers of dental caries and the population of S. mutans in the saliva is directly related to the number of surfac
Autor:
Vojvodić Cebin, Aleksandra
Cilj ovoga rada bio je istražiti mogućnost valorizacije odabranih sekundarnih biljnih sirovina: pulpe šećerne repe (SBP), ljuske oraha (WS), ljuske kakaovog zrna (CBH), ljuske crvenog luka (OP) i mahune graška (PP) kao izvora funkcionalnih kompo
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::0db610c153072177e42faab51aaa05fb
https://repozitorij.pbf.unizg.hr/islandora/object/pbf:3864/datastream/PDF
https://repozitorij.pbf.unizg.hr/islandora/object/pbf:3864/datastream/PDF
Autor:
Guillermo Rodríguez-Gutiérrez, Alejandra Bermúdez-Oria, Alfonso Azpeitia Morales, Carolina Hernández-Hernández, Ana Morales-Sillero, Juan Fernández-Bolaños
Publikováno v:
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
instname
30 Páginas.-- 4 Figuras.-- 2 Tablas
[Background] Cocoa bean husk (CBH) is the principal by-product of the cocoa industry and a significant agro-industrial residue. In this study, using different hydrothermal treatments of CBH, it is shown that
[Background] Cocoa bean husk (CBH) is the principal by-product of the cocoa industry and a significant agro-industrial residue. In this study, using different hydrothermal treatments of CBH, it is shown that
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.