Zobrazeno 1 - 10
of 53
pro vyhledávání: '"Closed cavity rheometer"'
Publikováno v:
Future Foods, Vol 9, Iss , Pp 100307- (2024)
Understanding the rheological behavior of highly concentrated proteins is critical for the development of meat analogs. To enhance their sensory appeal, plant oil is often added during extrusion. The objective of this study was to gain a better under
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87c435a7d305486180dfbda644109917
Autor:
Yvonne Guckenbiehl, Aurora Magdalena Morales Romero, Helen Haug, Eva Ortner, Isabell Rothkopf, Ute Schweiggert-Weisz, Andrea Buettner, Susanne Gola
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 9, Iss , Pp 100909- (2024)
The conching process plays a key role in determining the sensory and rheological properties of dark chocolate. To further understand this process, changes in the chocolate mass during plastic conching were investigated on a time-resolved basis with v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b8f4b8a51d524132bd895f46a5586189
Autor:
Davide De Angelis, Christina Opaluwa, Antonella Pasqualone, Heike P. Karbstein, Carmine Summo
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 7, Iss , Pp 100552- (2023)
A closed cavity rheometer was used to study the rheology of dry-fractionated mung bean protein –DFMB– (55% protein d.m.). Then, the high-moisture extrusion cooking at 40% and 50% moisture contents and different temperatures (115, 125, 135 and 145
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a968936c7724c2abc0afa36c1ffeacf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
At present, the structural changes of extruded materials under thermal-mechanical stress during high-moisture extrusion are still unclear. In this study, the transglutaminase (TG) treatments on the structure of pea protein isolate (PPI) under conditi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2b47031f1e53428fb7e837ca5e6eadad
Autor:
Ellwanger Felix, Georgantopoulos Christos K., Karbstein Heike P., Wilhelm Manfred, Azad Emin M.
Publikováno v:
Applied Rheology, Vol 33, Iss 1, Pp 691-26 (2023)
The steady-state shear viscosity η(γ̇)\eta (\dot{\gamma }) is required in controlling processing parameters for the extrusion processing of polymer melts. A new method, the so-called ramp test, is investigated in this study to obtain the steady-st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2dd50d453de843d981599575201f9168
Publikováno v:
Applied Rheology, Vol 30, Iss 1, Pp 64-76 (2020)
Highly concentrated biopolymers are used in food extrusion processing. It is well known that rheo-logical properties of biopolymers influence considerably both process conditions and product properties. Therefore, characterization of rheological prop
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ddfe9127d97942dd9fbb48feb7b23c0b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.