Zobrazeno 1 - 10
of 119
pro vyhledávání: '"Claviceps africana"'
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 9, p 1906 (2023)
Sorghum is the fifth most important crop globally. Researching interactions between sorghum and fungal pathogens is essential to further elucidate plant defense mechanisms to biotic stress, which allows breeders to employ genetic resistance to diseas
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b4c44cb9ed9409b83b09baea9cf1743
Autor:
Thomas Miedaner, Hartwig H. Geiger
Publikováno v:
Toxins, Vol 7, Iss 3, Pp 659-678 (2015)
Ergot is a disease of cereals and grasses caused by fungi in the genus Claviceps. Of particular concern are Claviceps purpurea in temperate regions, C. africana in sorghum (worldwide), and C. fusiformis in pearl millet (Africa, Asia). The fungi infec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7dc7da49edc54a69bf0768126025c63e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Ciência Rural, Vol 36, Iss 2, Pp 397-403 (2006)
The relationship between pre-flowering climatic conditions and sugary disease incidence was quantified in grain and forage sorghum genotypes at two sowing periods (mid November and mid December). The trials were carried out over the 2001/02 and 2002/
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90d9a57d0c7649bbaaeb4663853f9a09
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olga Cuneah, Michael Sulyok, Shimon Barel, Rudolf Krska, Jakob A. Shimshoni, Y. Meller Harel, E. Sionov
Publikováno v:
Food Chemistry. 219:459-467
Sorghum ergot is a disease caused commonly by C. africana. In 2015, ergot was identified for the first time in sorghum fields in Israel, leading to measures of eradication and quarantine. The aims of the study were to identify the ergot species by mo
Autor:
Velazquez, Pablo Daniel
Publikováno v:
Boletín de la Asociación Argentina de Fitopatólogos 4 (Octubre 2019)
INTA Digital (INTA)
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
instacron:INTA
INTA Digital (INTA)
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria
instacron:INTA
En Argentina, el sorgo es afectado negativamente por diversas enfermedades que comprometen la producción de grano y forraje, así como el valor nutritivo del cultivo. La importancia relativa de cada una, en cada región y ciclo agrícola, dependerá
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3056::4eba0d26745d7df65b96ae187d61b9ed
http://aafitopatologos.com.ar/wp/wp-content/uploads/2019/06/Boletin-N4-Velazquez-PD-1.pdf
http://aafitopatologos.com.ar/wp/wp-content/uploads/2019/06/Boletin-N4-Velazquez-PD-1.pdf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Archives Of Phytopathology And Plant Protection. 42:248-255
Five methods of harvesting pure secondary conidia were attempted, but only one was successful. The only successful method involved moving air across the surface of water agar plates or moist soil on which secondary sporulation was occurring at 0.2
Publikováno v:
World Mycotoxin Journal. 1:475-482
The safety of 0.3% sorghum ergot in a sow diet was evaluated, this being the currently regulated limit for stock food in Queensland. The alkaloid content (mg/kg) of the test diet was: dihydroergosine (DHES), 1.1; dihydroelymoclavine, 0.15; and festuc