Zobrazeno 1 - 10
of 61
pro vyhledávání: '"Chios mastic gum"'
Autor:
Ajaypal Singh, Ravi Kant, Rohit Raina, Vandana Dhingra, Rajeev Nema, Mukesh Chand Bairwa, Varsha Kanwar, Rifika l Sukhes Mukherjee, Anissa Atif Mirza, Mayank Agarwal
Publikováno v:
Indian Journal of Endocrinology and Metabolism, Vol 28, Iss 1, Pp 35-42 (2024)
Introduction: Gastrointestinal neuropathies are frequently found in diabetic patients. The pathogenesis of diabetic gastroparesis (DG) is multifactorial. The usual treatment for DG includes dietary modifications, prokinetic and antiemetic agents. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1578bf8d2dd4475f8d6dab2c6994488e
Autor:
Panagiota Stamou, Eleni V. Mikropoulou, Maria Chalkiadaki, Aikaterini Basdeki, Lemonia Antoniadi, Stéphane Poigny, Maria Halabalaki
Publikováno v:
Cosmetics, Vol 11, Iss 5, p 155 (2024)
Chios mastic gum (CMG), the resin of Pistacia lentiscus var. Chia, is a product with great ethnopharmacological and economic significance. This study attempts to investigate, for the first time, the activity of CMG, its fractions and isolated compoun
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b976eadb48224e9f8a1b1cf96ba290b4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olga Gortzi, Magdalini Rovoli, Konstantinos Katsoulis, Konstantia Graikou, Despoina-Aikaterini Karagkini, Dimitrios Stagos, Dimitrios Kouretas, John Tsaknis, Ioanna Chinou
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 3, p 271 (2022)
Mastic gum is a resinous sap produced by Pistacia lentiscus growing in the island of Chios (Greece) and has been recognized since Antiquity for its distinctive aroma as well as medical properties (antimicrobial, antioxidant, anti-inflammatory ones).
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2af1b0a298d44d9aa21f2c7b99b3db03
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Antonis Galanos, Angeliki Eirini Pepe, Dimitrios Pitidis Poutos, Theodore Karatzas, Pavlos Lelovas, Angeliki Triantafyllou, G. Papadomichelakis, Stavros K. Kourkoulis, Ermioni D. Pasiou, Vasiliki K Pachi, Maria Halabalaki, Ismene Dontas, Panagiota Mikou, Sofia Mitakou
Publikováno v:
Preventive Nutrition and Food Science
The purpose of this study was to examine the potential effect of Chios Mastic Gum (CMG) consumption on bone mineral density (BMD) and strength of ovariectomized rats. CMG is a known resin used from ancient times for its beneficial biological properti
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.