Zobrazeno 1 - 10
of 789
pro vyhledávání: '"Chemical descriptors"'
Publikováno v:
Materials & Design, Vol 248, Iss , Pp 113502- (2024)
This study explores the use of chemical descriptors derived from force field atom types to predict Fickian diffusion coefficients of rejuvenators in bitumen, utilizing machine learning models trained on data from 240 non-equilibrium molecular dynamic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/73ce0711e59c4c8da443f1c440b933c7
Publikováno v:
Materials & Design, Vol 246, Iss , Pp 113327- (2024)
This study enhances the molecular analysis of bitumen by transitioning from traditional chemical descriptors, such as SARA (Saturates, Aromatics, Resins, and Asphaltenes) fractions and elemental compositions, to specific force field atom types in Mol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b43ce07ec424809a32bbb9a918b7f80
Autor:
Rodolfo S.M. Freitas, Xi Jiang
Publikováno v:
Energy and AI, Vol 17, Iss , Pp 100385- (2024)
The physicochemical properties of liquid alternative fuels are important but difficult to measure/predict, especially when complex surrogate fuels are concerned. In the present work, machine learning is used to develop quantitative structure–proper
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d83ef0d0d0b0407fa77d64501bb78dd9
Autor:
Lucía Morán-González, Feliu Maseras
Publikováno v:
Artificial Intelligence Chemistry, Vol 2, Iss 1, Pp 100061- (2024)
The application of artificial intelligence to chemistry usually focuses on the identification of good correlations between descriptors and a given property of interest. The descriptors often come from arbitrary sets, with the implicit assumption that
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94f92b65e04740548504c9b4511df0a9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 1, p 232 (2023)
Nowadays, the quality of natural products is an issue of great interest in our society due to the increase in adulteration cases in recent decades. Coffee, one of the most popular beverages worldwide, is a food product that is easily adulterated. To
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94469859e2a14902850c3d562c2ba9ad
Autor:
Dana Ortansa Dorohoi, Steluta Gosav, Ana Cezarina Moroșanu, Dan Gheorghe Dimitriu, Gabriela Apreotesei, Teodora Gosav
Publikováno v:
Symmetry, Vol 15, Iss 11, p 2075 (2023)
The nature and strength of the molecular interactions were established by solvatochromic studies of 22 binary and 42 ternary diluted solutions of pyridinium–carbethoxy–anilidomethylid (PCAnM). The visible absorption band of PCAnM, due to an intra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7a7b8bfd7f6c4e94aff851c7ce814941
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alexandra M. Machado, Violeta Lopes, Ana Maria Barata, Orlanda Póvoa, Noémia Farinha, Ana Cristina Figueiredo
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 14, p 2749 (2023)
Coriandrum sativum L. and Foeniculum vulgare Mill. are two aromatic and medicinal Apiaceae species commonly grown in Portugal, whose essential oils (EOs) are used in the food, pharmaceutical, and cosmetics industries. The present study evaluated EOs
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ee9fad9b0434f808c5940c0bfe1cb08