Zobrazeno 1 - 10
of 58
pro vyhledávání: '"Chaetoceros pseudocurvisetus"'
Autor:
Lana Flanjak, Ivna Vrana, Ana Cvitešić Kušan, Jelena Godrijan, Tihana Novak, Abra Penezić, Blaženka Gašparović
Publikováno v:
Flanjak, L, Vrana, I, Cvitešić Kušan, A, Godrijan, J, Novak, T, Penezić, A & Gašparović, B 2022, ' Effects of high temperature and nitrogen availability on the growth and composition of the marine diatom Chaetoceros pseudocurvisetus ', Journal of Experimental Botany, vol. 73, no. 12, pp. 4250-4265 . https://doi.org/10.1093/jxb/erac145
The assimilation of inorganic nutrients by phytoplankton strongly depends on environmental conditions such as the availability of nitrogen (N) and temperature, especially warming. The acclimation or adaptation of different species to such changes rem
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::98fef60ae452afd75a45ab1ead49cd53
https://vbn.aau.dk/da/publications/3383f12d-bcfb-4649-85b5-a3d9d9e853e7
https://vbn.aau.dk/da/publications/3383f12d-bcfb-4649-85b5-a3d9d9e853e7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Novak, Tihana
Cilj ovog doktorskog rada je ispitati kako promjene u okolišu utječu na sastav i kvantitetu proizvedene organske tvari fitoplanktona. Po prvi puta su sistematski ispitane lipidne klase kao markeri stresa u laboratorijski uzgojenim kulturama dijat
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::c99922a952d704d25a897880a3a5bb60
https://repozitorij.pmf.unizg.hr/islandora/object/pmf:9476/datastream/PDF
https://repozitorij.pmf.unizg.hr/islandora/object/pmf:9476/datastream/PDF
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Phytoplankton is one of the greatest potential natural sources of active compounds, including essential polyunsaturated fatty acids (PUFA). These lipids have key roles in marine food web and also for human health and development. In the future, highe
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::01f8642f9c8f462940198dfbbd407f8f
https://www.bib.irb.hr/1153555
https://www.bib.irb.hr/1153555
Autor:
Marina Mlakar, Blaženka Gašparović, Mirta Smodlaka Tanković, Tihana Novak, Jelena Godrijan, Ana Baričević, Tamara Djakovac, Daniela Marić Pfannkuchen
Publikováno v:
Journal of Marine Systems
The temperature increase in oceans reflects on marine ecosystem functioning and surely has consequences on the marine carbon cycle and carbon sequestration. In this study, we examined dissolved lipid, lipid classes and dissolved organic carbon (DOC)
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Novak, Tihana, Godrijan, Jelena, Marić Pfannkuchen, Daniela, Djakovac, Tamara, Medić, Nikola, Ivančić, Ingrid, Mlakar, Marina, Gašparović, Blaženka
Earth temperature is rising and oligotrophication is becoming apparent even in coastal seas. In a highly changing environment, phytoplankton use carbon and nutrients to form important biomolecules, including lipids. However, the link between lipid pr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::5cdd4a3073ea497ae3a4bad869c12d5c
https://doi.org/10.1080/09670262.2019.1626627
https://doi.org/10.1080/09670262.2019.1626627
Autor:
Novak, Tihana, Godrijan, Jelena, Marić Pfannkuchen, Daniela, Djakovac, Tamara, Medić, Nikola, Ivančić, Ingrid, Mlakar, Marina, Gašparović, Blaženka
Rast temperature oceana i mora, te promjene u trofiji otvorile su pitanje na koji način one utječu na fitoplankton u smislu kvalitete i kvantitete producirane organske tvari, uključujući i biološki važne lipide. Dosadašnja istraživanja slabo
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::59a697ec8d5cb308a7c0363a63aca8ee
https://www.bib.irb.hr/997534
https://www.bib.irb.hr/997534