Zobrazeno 1 - 10
of 174
pro vyhledávání: '"Cereus jamacaru"'
Autor:
Fábio Fernandes de Araújo, David de Paulo Farias, Iramaia Angélica Neri-Numa, Glaucia Maria Pastore, Alexandra Christine Helena Frankland Sawaya
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 20, p 3319 (2024)
This study evaluated the influence of gastrointestinal digestion on the bioaccessibility and antidiabetic potential of xique-xique (Pilosocereus gounellei) and mandacaru (Cereus jamacaru) fruits. After digestion, the content of total phenolics and fl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d271cea78934888ba8ae39ba3035fc0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jamiles francisca dos Santos
Publikováno v:
Revista INGI, Vol 3, Iss 4, Pp 564-574 (2019)
As cactáceas são consideradas pela Organização das Nações Unidas para a Alimentação e a Agricultura (FAO) como o alimento do futuro. O Brasil tem a terceira maior concentração do mundo de espécies pertencentes à família das cactáceas. D
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7dbcdd717d9a4c2eb680044cad7fc443
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
REVISTA CAATINGA; Vol. 35 No. 1 (2022); 79-86
Revista Caatinga; v. 35 n. 1 (2022); 79-86
Revista Caatinga
Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA)
instacron:UFERSA
Revista Caatinga, Volume: 35, Issue: 1, Pages: 79-86, Published: 14 FEB 2022
Revista Caatinga; v. 35 n. 1 (2022); 79-86
Revista Caatinga
Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA)
instacron:UFERSA
Revista Caatinga, Volume: 35, Issue: 1, Pages: 79-86, Published: 14 FEB 2022
Cactus seeds in seasonal dry tropical forests are subject to several stressors, such as salt stress which limits imbibition and therefore germination. Thus, this study aimed to compare germination performance of Cereus jamacaru subsp. jamacaru and Pi
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Luana Fernanda Costa Raulino Silva, Luci de Senna Valle, Ana Regina Campos Nascimento, Maria Franco Trindade Medeiros
Publikováno v:
Acta Botânica Brasílica, Iss 0 (2019)
ABSTRACT Mandacaru (Cereus jamacaru DC - Cactaceae) possesses peculiar physiological and morphological characteristics that allow it to withstand long periods of scarcity and to adapt to different environments. Several uses have also been reported fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/003ae49253c84de8a7d8197e46844d3a
Autor:
João Batista Coelho, Edineia da Silva Araújo, Luciana Barboza Silva, Pedro Strikis, Gleidyane Novais Lopes
Publikováno v:
Arquivos do Instituto Biológico, Vol 85, Iss 0 (2018)
ABSTRACT: For the first time, the presence of Neosilba zadolicha McAlpine & Steyskal is being recorded in mandacaru fruits [Cereus jamacaru DC.], in the municipality of Alvorada do Gurgueia, in the south-central region of the State of Piauí, Brazil
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/292339ec40134f28a7043ad22ff11aa5
Autor:
Camila Duarte Ferreira-Ribeiro, Deborah Murowaniecki Otero, Patrick da Silva Cardoso, Itana Nascimento Brito da Silva
Publikováno v:
Critical Reviews in Food Science and Nutrition. :1-17
The Cactaceae family can be easily found in the arid and semiarid regions, with a significant waste of its potentials, being generally used as forage. Considering that much research have shown antioxidant properties and bioactive compounds in cacti s