Zobrazeno 1 - 10
of 996
pro vyhledávání: '"Cephalic phase"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
John I. Glendinning, Alix Archambeau, Lillian R. Brouwer, Alyson Dennis, Kiriaki Georgiou, Jessica Ivanov, Rochelle Vayntrub, Anthony Sclafani
Publikováno v:
Nutrients, Vol 16, Iss 14, p 2250 (2024)
Rats can condition cephalic-phase insulin responses (CPIRs) to specific sounds or times of the day that predict food availability. The present study asked whether mice can condition a CPIR to the flavor of sapid solutions that produce postoral glucos
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/248f0e7179664b70b3a62d2dfc4803c3
Autor:
Mitsuhito Takamori, Yoshihiro Mitoh, Kengo Horie, Masahiko Egusa, Takuya Miyawaki, Ryusuke Yoshida
Publikováno v:
Journal of Physiological Sciences, Vol 73, Iss 1, Pp 1-11 (2023)
Abstract Cephalic-phase insulin release (CPIR) occurs before blood glucose increases after a meal. Although glucose is the most plausible cue to induce CPIR, peripheral sensory systems involved are not fully elucidated. We therefore examined roles of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86e8bd7803a24548939d46390b08d27b
Publikováno v:
Molecular Metabolism, Vol 73, Iss , Pp 101738- (2023)
Objective: The olfactory bulb (OB) codes for sensory information and contributes to the control of energy metabolism by regulating foraging and cephalic phase responses. Mitral cells are the main output neurons of the OB. The glucagon-like peptide-1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/df8cbd8b41eb4b6cb00d7de2065987bc
Autor:
Graham Ellender
Publikováno v:
Clinical Nutrition Open Science, Vol 46, Iss , Pp 29-34 (2022)
Summary: Altered eating represents a deviation from ‘normal eating’ and often leads to malnutrition and loss of quality of life. Cues derived from smell and taste direct the cephalic phase responses in the complex process of eating and digestion.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a2eb5c8528e84fe58400f5dfbc83ee66
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.