Zobrazeno 1 - 10
of 921
pro vyhledávání: '"Cell-free extracts"'
Autor:
Rasha A. Ibrahim, Baraka A. Abd El-Salam, Tawfiq Alsulami, Hatem S. Ali, Karolina Hoppe, Ahmed Noah Badr
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 19, p 3548 (2023)
The milk’s natural flora, or the starter, can preserve cheesemaking and allow for microbial competition. This investigation aimed to improve cheese safety and assess its characteristics using probiotic cell pellets (LCP) or cell-free extracts (CFS)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4f0eedf4ff0f42c49e72f7247cb2a1d3
Autor:
Alexis Laurent, Alexandre Porcello, Annick Jeannerat, Cédric Peneveyre, Agathe Coeur, Philippe Abdel-Sayed, Corinne Scaletta, Murielle Michetti, Anthony de Buys Roessingh, Olivier Jordan, Eric Allémann, Wassim Raffoul, Nathalie Hirt-Burri, Lee Ann Applegate
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 1, p 163 (2023)
Cultured primary progenitor tenocytes in lyophilized form were previously shown to possess intrinsic antioxidant properties and hyaluronan-based hydrogel viscosity-modulating effects in vitro. The aim of this study was to prepare and functionally cha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1809b80505fb455f907802299fc5104e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 1, p 80 (2021)
This study investigated the inhibitory effect and mechanism of 12 LAB strains isolated from Chinese fermented foods on dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) using the Caco-2 cell model. The results showed that the inhibitory effect of cell-free extracts (CF
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ce56eb156af949a198f6c2d67fddce99
Publikováno v:
Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, Vol 31, Iss 3, Pp 233-240 (2017)
The biodegradation of two halohydrins (1,3-dichloro-2-propanol and 3-chloro-1,2-propanediol) by P. putida DSM 437 was investigated. Intact cells of previously acclimatized P. putida DSM 437 as well as cell-free extracts were used in order to study th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/97156311c36c49e8adf9e69ae003bb7f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Philippe Gabant, Juan Borrero
Publikováno v:
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, Vol 7 (2019)
The continuous emergence of microbial resistance to our antibiotic arsenal is widely becoming recognized as an imminent threat to global human health. Bacteriocins are antimicrobial peptides currently under consideration as real alternatives or compl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/852ed412128b430798a73028034619d1
Autor:
Ivan Kushkevych, Daryna Abdulina, Dani Dordević, Monika Rozehnalová, Monika Vítězová, Martin Černý, Pavel Svoboda, Simon K.-M. R. Rittmann
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 11, Iss 3, p 1152 (2021)
The monitoring of trace metals in microbial cells is relevant for diagnosis of inflammatory bowel disease (IBD). Sulfate-reducing bacteria (SRB) represent an important factor in the IBD development. The content of trace metals in bacterial cells may
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8476ed8294244dc2be3dd86d5500765a
Autor:
Ivan Kushkevych, Daryna Abdulina, Jozef Kováč, Dani Dordević, Monika Vítězová, Galyna Iutynska, Simon K.-M. R. Rittmann
Publikováno v:
Biomolecules, Vol 10, Iss 6, p 921 (2020)
A comparative study of the kinetic characteristics (specific activity, initial and maximum rate, and affinity for substrates) of key enzymes of assimilatory sulfate reduction (APS reductase and dissimilatory sulfite reductase) in cell-free extracts o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e977a7502bf44d208ab4dcfcd815bffd