Zobrazeno 1 - 10
of 158
pro vyhledávání: '"Caryocar brasiliense Camb"'
Autor:
J. Bess, S. S. Araújo, B. P. Grellmann, D. C. Cruz, M. Alamino, J. O. F. Melo, L. D. C. B. Reina
Publikováno v:
Scientific Electronic Archives, Vol 13, Iss 12, Pp 24-30 (2020)
Commonly found in Mato-grossense Cerrado, the pequi tree (Caryocar brasiliense Camb) produces a fruit called pequi, which is sold and consumed by the population where it is produced, in cream, candies, ice creams or in natura, as a typical regional s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86602f1db1c0426290c8a5c22d84f1d3
Autor:
Raiane F. Miranda, José Alves Júnior, Derblai Casaroli, Adão W. P. Evangelista, Rafael Batisti
Publikováno v:
Engenharia Agrícola, Vol 39, Iss 5, Pp 579-585 (2019)
ABSTRACT The answers to when and how much to irrigate orchards can be obtained based on the measurements of plants' transpiration and leaf temperature. This study aims to determine the leaf temperature and sap flow of the pequi tree (Caryocar brasili
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac4275df4326479ba493af97f6fdec5a
Autor:
Raiane Ferreira Miranda, José Alves Júnior, Derblai Casaroli, Adão Wagner Pêgo Evangelista, Márcio Mesquita, Bruna Souza Bites Barbosa
Publikováno v:
Revista Facultad Nacional de Agronomía Medellín, Vol 71, Iss 2, Pp 8499-8509 (2018)
The objective of this study is to evaluate the growth of pequi trees in function of irrigation and organic fertilization. A total of 96 pequi plants (6-8 years of age), spaced 5 x 5 m, were used in a randomized blocks experiment with six plots and fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/806e66e889ff4161b21d5f1f149929b2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maria Cristina de Oliveira, Diones Montes da Silva, Wilson Aparecido Marchesin, Youssef Abd El-Wahab Attia, Sarah Carvalho Oliveira Lima, Higor Castro Oliveira
Publikováno v:
Acta Scientiarum: Animal Sciences, Vol 38, Iss 1, Pp 101-106 (2016)
This study was carried out to evaluate the effects of pequi peel flour (PPF) in the diet of laying Japanese quails on their productive performance and on the quality and cost of the eggs produced. A total of 160 quail (Coturnix coturnix japonica) wer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ca7acb8137cd4f26bedc25808b2917b5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
N.B.R. Colombo, M.P. Rangel, V. Martins, M. Hage, D.P. Gelain, D.F. Barbeiro, C.K. Grisolia, E.R. Parra, V.L. Capelozzi
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 48, Iss 9, Pp 852-862 (2015)
The antioxidant effects of Caryocar brasiliense Camb, commonly known as the pequi fruit, have not been evaluated to determine their protective effects against oxidative damage in lung carcinogenesis. In the present study, we evaluated the role of peq
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02fc2d1fced142b3af85fe30a9343410
Autor:
Josiane Silva Bruzinga, Marcio Leles Romarco de Oliveira, Gilciano Saraiva Nogueira, Israel Marinho Pereira, Helio Garcia Leite, Evandro Luiz Mendonça Machado
Publikováno v:
Ciência Rural, Vol 44, Iss 8, Pp 1341-1347 (2014)
O objetivo do trabalho foi avaliar o uso da Amostragem Adaptativa Cluster (AAC) na quantificação de indivíduos adultos de Caryocar brasiliense Camb. (Pequi), em comparação aos métodos de amostragem tradicionais. Foi feito um censo com mapeament
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1bd3e6a60d5047578d314aec972dab74
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Brígida Monteiro Vilas Boas, Alessandra de Paiva Alves, Juliana Alvarenga Alves, Luiz José Rodrigues, Tatielle Custódio Alves, Eduardo Valério de Barros Vilas Boas
Publikováno v:
Ciência Rural, Vol 43, Iss 12, Pp 2285-2290 (2013)
O objetivo deste trabalho foi a caracterização física, química e bioquímica do pequi, produzido no sul de Minas Gerais, ao longo do seu desenvolvimento. Frutos coletados na 8ª, 9ª, 10ª, 12ª e 13ª semanas após a antese foram selecionados qu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cf6c76d9c258477db40e8cdb8f9c864e