Zobrazeno 1 - 10
of 174
pro vyhledávání: '"Carboxymethyl-lysine (CML)"'
Publikováno v:
In Food Research International February 2025 201
Autor:
Ho-Young Park, Hye-Bin Lee, So-Young Lee, Mi-Jin Oh, Sang Keun Ha, Eunju Do, Hyun Hee L. Lee, Jinyoung Hur, Kwang-Won Lee, Mi-Hyun Nam, Myoung Gyu Park, Yoonsook Kim
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Background and AimsExcessive intake of advanced glycation end products (AGEs), which are formed in foods cooked at high temperatures for long periods of time, has negative health effects, such as inflammatory responses and oxidative stress. Nε-(Carb
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d1f05938fa0242ef9e964a2fe0ed3d2d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sui-Ning Xu, Xin Zhou, Cun-Jun Zhu, Wei Qin, Jie Zhu, Ke-Lin Zhang, Hui-Jin Li, Lu Xing, Kun Lian, Cheng-Xiang Li, Zhen Sun, Zhong-Qun Wang, An-Ji Zhang, Hui-Ling Cao
Publikováno v:
Frontiers in Pharmacology, Vol 11 (2020)
Nϵ-carboxymethyl-lysine (CML), an advanced glycation end product, is involved in vascular calcification (VC) in diabetic atherosclerosis. This study aimed to investigate the effects of CML on VC in diabetic atherosclerosis induced by vascular smooth
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2bc223b0e2ac4c7499caab27271f2a8a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Lipids in Health and Disease, Vol 16, Iss 1, Pp 1-9 (2017)
Abstract Background Advanced glycation end products (AGEs) are pathogenic factors of diabetic nephropathy (DN), causing renal damage in various ways. The aim of this study is to investigate the ectopic lipid accumulation caused by AGEs in human renal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f4ac68aefe3c43db8689df6f3cee67f2
Publikováno v:
Nutrición Hospitalaria, Vol 27, Iss 4, Pp 1272-1278 (2012)
Introduction: Advanced glycation end products are produced endogenously, in association with hyperglycemia and oxidative stress. They can also be generated during cooking or food processing and, once absorbed, alter protein function and promote infla
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/35f01eb4689b4f2e8260d3c6203fd848
Publikováno v:
Molecules, Vol 23, Iss 12, p 3316 (2018)
Nε-(Carboxymethyl) lysine (CML) and Nε-(carboxyethyl) advanced glycation end-products (AGEs) and are frequently used as markers of AGE formation. AGEs, such as CML and CEL, have harmful effects in the human body and have been closely linked to many
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/301991fd980641fbba43749e69060c5f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.