Zobrazeno 1 - 10
of 80
pro vyhledávání: '"Carbohydrate profile"'
Autor:
Marlene Machado, Miguel F. Galrinho, Cláudia P. Passos, Liliana Espírito Santo, Maria Simona Chiș, Floricuța Ranga, Hélder Puga, Josman Palmeira, Manuel A. Coimbra, M. Beatriz P.P. Oliveira, Helena Ferreira, Rita C. Alves
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 120, Iss , Pp 106378- (2024)
Prebiotic demand is increasing due to growing concerns about human gut health and well-being. Recently, agri-food by-products have been explored as a potential source of prebiotic ingredients. This study analysed the chemical composition of a freeze-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/afe475ddf3e24eb289007ed6836809be
Autor:
Felipe G. Campos, Mariana O. Dantas, João P. M. Santos, Sophia S. Froes, João P. S. Gama, Carmen S. F. Boaro
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 12, p 1291 (2023)
The ozone layer (O3) is essential to the absorption and blocking of UV-B radiation, preventing a large portion from reaching the Earth’s surface. The degradation of the ozone layer (O3) caused by increased pollution has led to climate change exerti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6447fe5313f746dbacef234c256f8280
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Atallah A. Atallah, Elsayed A. Ismail, Hany M. Yehia, Manal F. Elkhadragy, Abeer S. Aloufi, Dalia G. Gemiel
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 8, p 1099 (2022)
Frozen yogurt is known as ice cream with some properties of yogurt. Frozen yogurts are a rich source of sucrose levels between 15% and 28% of total ingredients. Consumers suffering from lactose intolerance and metabolic syndrome are looking for sugar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/314140db112641b7ba93370d22845277
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 12, Iss 7, p 3661 (2022)
The higher demand for honey from consumers, combined with its limited availability, has led to different types of honey adulteration, causing substantial economic as well as negative impacts on consumers’ nutrition and health. Therefore, a need has
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/561d4cb0b5fc4ceb887e4cbe28a2ef77
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Abdulazeez Olamilekan Elemosho, Emmanuel Anyachukwu Irondi, Emmanuel Oladeji Alamu, Emmanuel Oladipipo Ajani, Busie Maziya-Dixon, Abebe Menkir
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 4 (2020)
Understanding the bioactive constituents and physicochemical components in cereals can provide insights into their potential health benefits and food applications. This study evaluated some bioactive constituents, carbohydrate profiles and pasting pr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b4ef9fad0b8647e7988c035a23958f02
Autor:
Florisvaldo Gama de Souza, Fábio Fernandes de Araújo, Eduardo Adilson Orlando, Fernando Morais Rodrigues, Davy William Hidalgo Chávez, Juliana Azevedo Lima Pallone, Iramaia Angélica Neri-Numa, Alexandra Christine Helena Frankland Sawaya, Glaucia Maria Pastore
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 6, p 786 (2022)
The buritirana is a little-explored species of the Arecaceae family. The biometric and physicochemical characteristics, nutritional and chemical composition and antioxidant and antibacterial potential of the buritirana fruit fractions were evaluated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a18617e523cf4df986105eb5ad92d9e2