Zobrazeno 1 - 10
of 449
pro vyhledávání: '"Capsanthin"'
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 9, p 1251 (2024)
It has been observed that the leaves of some Zamia species undergo a kind of “reverse ripening”; that is, they change from their original brown color to green during development. We assumed that this strange color change was due to the change in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8dc84a4d3e0c46d3be2a155695d6e850
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 107, Iss , Pp 105624- (2023)
Red paprika (RP) is rich in carotenoids and capsanthin (CS) is its main carotenoid. We determined whether whole RP and CS can ameliorate obesogenic sarcopenia.C2C12 myotubes were co-treated with 500 μM of palmitic acid (PA) and 1 and 5 μg/mL RP or
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e4f6a513955e44e0937570549786c55a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
The EuroBiotech Journal, Vol 6, Iss 3, Pp 99-104 (2022)
There is a relationship between a person’s diet and the development and prevention of some cancers. Carotenoids are found as various natural pigments in many fruits and vegetables. Studies on carotenoids and their potential roles in carcinogenesis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02d2045a20bf4941aacdc21ed3c571e4
Autor:
Velmurugan Shanmugham, Ravi Subban
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 60, Iss 2, Pp 202-212 (2022)
SUMMARY Research backgroundObesity increases mortality and morbidity due to its impact on type 2 diabetes, cardiovascular and gastrointestinal diseases, arthritis and certain cancers. The epidemic of excessive mass and obesity require constant resea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a744cbb1d1bb4a348058f996d91bf75b
Autor:
Velmurugan Shanmugham, Ravi Subban
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 60, Iss 3, Pp 350-360 (2022)
Research background. Breast cancer is one of the most common cancers and remains a major cause of morbidity and mortality among women worldwide. In developed countries, breast cancer as a multifactorial disease is a major health concern, and its inci
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7469eb3690ed436b85de7152124fd37e
Autor:
Velmurugan Shanmugham, Ravi Subban
Publikováno v:
Toxicology Reports, Vol 9, Iss , Pp 323-336 (2022)
Abstracts: A ninety-day oral toxicity study of saponified Capsicum annum fruit extract with 50% (w/w) capsanthin (SCFE-50 C) was performed by oral gavage administration to male and female Sprague-Dawley (SD) rats at doses of 0, 500, 1000 and 2000 mg/
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/be2e29558d7a4a0eaa96041486faf578