Zobrazeno 1 - 10
of 42
pro vyhledávání: '"Capsaicine"'
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 13 (2022)
Chili is widely used as a food additive and a flavouring and colouring agent and also has great importance in health preservation and therapy due to the abundant presence of many bioactive compounds, such as polyphenols, flavonoids, carotenoids, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/444e3fb49d5b40848d596c2b64beae5a
Autor:
Sanung Eom, Bo-Bae Lee, Shinhui Lee, Youngseo Park, Hye Duck Yeom, Tae-Hwan Kim, Seung-Hee Nam, Junho H. Lee
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 11, Iss 1, p 64 (2021)
Transient receptor potential vanilloid member 1 (TRPV1) is activated in response to capsaicin, protons, temperature, and free reactive oxygen species (ROS) released from inflammatory molecules after exposure to harmful stimuli. The expression level o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02f9abdb7cc0402cbac4481e1883a8c1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Česká Stomatologie a Praktické Zubní Lékařství, Vol 112, Iss 1, Pp 15-22 (2012)
Introduction: There are many of drugs useful for topical or systemic treatment of diseases of periodontal tissue and oral mucous membrane. Their correct administration and efficacy depend strictly on adeqnate of information regarding their properties
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cbfa061f148b4d04a379d4c884b6ebf5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Kozak, Edvinas
The object of the research is black pepper, chilli pepper, turmeric powder. In this sudy qualitative and quantitative composition of capsaicin, curcumin and piperine extracts were determined using high performance liquid chromatography. Quantitative
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2888::00fb4cc1e1b5c1ee9449cc4970d8c1a7
https://library.lsmuni.lt/LSMU:ELABAETD37764719&prefLang=en_US
https://library.lsmuni.lt/LSMU:ELABAETD37764719&prefLang=en_US
La douleur neuropathique est frequente, et sa prise en charge peut etre difficile en cas d’inefficacite des traitements et de survenue d’effets secondaires. Une alternative aux traitements systemiques est l’application topique de capsaicinoides
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::d1152e3ad38a211cd5ce77d27c882414
https://hdl.handle.net/20.500.14017/5bbfc6dc-1cec-4306-9b7a-405d648b208e
https://hdl.handle.net/20.500.14017/5bbfc6dc-1cec-4306-9b7a-405d648b208e
Autor:
Andrea Truini, P Teofoli, Giorgio Cruccu, Luca Padua, Antonella Biasiotta, Caterina Leone, S. La Cesa, G. Di Stefano
Publikováno v:
Neuroscience Letters. 494:165-168
To gain information on the topographical distribution of warmth, burning and itch sensations in healthy humans, we delivered laser stimuli to elicit sensations of warmth, applied capsaicin cream for burning, and pricked histamine for itch on the skin