Zobrazeno 1 - 10
of 34
pro vyhledávání: '"Calcium bioaccessibility"'
Publikováno v:
In International Journal of Biological Macromolecules March 2025 292
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 9, Iss 12, p 1873 (2020)
Yogurt-based snacks originally with a calcium content between 0.10 and 0.17 mmol/g dry matter were enriched with a whey mineral concentrate and whey protein isolate or hydrolysate. Whey mineral concentrate was added to increase the total amount of ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e8856362b5e74721a20cd60a5140483c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
de Zawadzki, A, Liu, X C, Ahrné, L M & Skibsted, L H 2022, ' Increasing calcium phosphate aqueous solubility and spontaneous supersaturation combining citrate and gluconate with perspectives for functional foods ', Food Chemistry, vol. 374, 131701 . https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.131701
Uptake of calcium from food depends on solubility of calcium salts in the intestines, and precipitation of calcium phosphates decreases bioaccessibility of food calcium. Citrate as a high affinity complex binder for calcium was found spontaneously to
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c39c4c2fa06edec1bcd9f9ded9a5d0a3
https://curis.ku.dk/ws/files/288783706/1_s2.0_S0308814621027072_main_1_.pdf
https://curis.ku.dk/ws/files/288783706/1_s2.0_S0308814621027072_main_1_.pdf
Publikováno v:
Wang, J, Munk, M B, Skibsted, L H & Ahrné, L M 2022, ' Impact of pectin and whey minerals solubilized by lime juice on calcium bioaccessibility in yogurt based snacks ', Food Hydrocolloids, vol. 131, 107817 . https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107817
Pectin is used in dairy products to improve texture, but it may also affect calcium absorption. The influence of pectins with different degrees of esterification on calcium bioaccessibility in yogurt snacks enriched with or without whey mineral conce
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3335b6c632001fbdd21da124e5efd1a0
https://curis.ku.dk/portal/da/publications/impact-of-pectin-and-whey-minerals-solubilized-by-lime-juice-on-calcium-bioaccessibility-in-yogurt-based-snacks(50421b40-3b3e-48b3-a67b-4af0f14f2c09).html
https://curis.ku.dk/portal/da/publications/impact-of-pectin-and-whey-minerals-solubilized-by-lime-juice-on-calcium-bioaccessibility-in-yogurt-based-snacks(50421b40-3b3e-48b3-a67b-4af0f14f2c09).html
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.