Zobrazeno 1 - 10
of 707
pro vyhledávání: '"Cafeteria diet"'
Publikováno v:
Journal of Clinical and Diagnostic Research, Vol 18, Iss 07, Pp 06-10 (2024)
Introduction: Palatable foods have potent reinforcing effects that are mediated, partly, by an abrupt augmentation of dopaminergic neurotransmitters in the brain’s reward pathways. Food addiction to highly palatable foods contributes to the increas
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/12b8d0b3efed4e298f5017e093c8756d
Publikováno v:
Advances in Biomarker Sciences and Technology, Vol 6, Iss , Pp 35-45 (2024)
The aim of the present study was to make a polyherbal formulation of three herbs that would offset the negative effects of the high-fat cafeteria diet on rats and the beneficial effects of exercise. The ingredients for this herbal remedy included a w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a28ac6b59ab04671af104a1c93071b64
Autor:
Fatma Arrari, Mohamed-Amine Jabri, Ala Ayari, Nouha Dakhli, Chayma Ben Fayala, Samir Boubaker, Hichem Sebai
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 9, Pp e30103- (2024)
Objective: The cafeteria diet (CD), designed as an experimental diet mimicking the obesogenic diet, may contribute to the pathogenesis of inflammatory bowel diseases (IBD). This study delves into the influence of spirulina (SP) on obesity associated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe3d059d669a4aaea487af83813039c5
Publikováno v:
Biotechnologia Acta, Vol 16, Iss 2, Pp 26-29 (2023)
Aim. The purpose of this work was to investigate effects of the consumption of broccoli sprouts on the activity of antioxidant defense enzymes in the liver of. GPx isoforms. After photo fixation of gels, we determined activity of each isoform densito
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f32b9494799f490e8e531b6e835c0b17
Autor:
Izabel Cristina Ferreira, Beatriz Barakat, Martha Elisa Ferreira de Almeida, Keidy Lara Ferreira, José Antônio de Souza Cruz Ramos
Publikováno v:
Acta Scientiarum: Animal Sciences, Vol 46, Iss 1 (2023)
The aim of this study was to evaluate the morphometric parameters and the mass of adipose tissues of rats fed with cactacea flour. The animals were divided into five groups: C (Control), H (Hypercaloric diet), HP (Hypercaloric diet with 5% Pereskia g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7315535748eb4f6eb40eb8db63f9445b
Autor:
Pamela Mattar, Cristian Jaque, Jennifer A. Teske, Eugenia Morselli, Bredford Kerr, Víctor Cortés, Rene Baudrand, Claudio E. Perez-Leighton
Publikováno v:
Frontiers in Endocrinology, Vol 14 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ac59ee040514052af3827f815c20006
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pamela Mattar, Cristian Jaque, Jennifer A. Teske, Eugenia Morselli, Bredford Kerr, Víctor Cortés, Rene Baudrand, Claudio E. Perez-Leighton
Publikováno v:
Frontiers in Endocrinology, Vol 14 (2023)
IntroductionThe modern food environment facilitates excessive calorie intake, a major driver of obesity. Glucagon-like peptide 1 (GLP1) is a neuroendocrine peptide that has been the basis for developing new pharmacotherapies against obesity. The GLP1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/32467954227941b48472a965b86c0d18