Zobrazeno 1 - 10
of 101
pro vyhledávání: '"Cañihua"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ludwin Cristian Olivera-Tacora, Selima Milagros Salcedo-Mayta, Jorge Canihua-Rojas, Miriam Rocio Quispe-Huincho, Roberto Carlos Cosme-De La Cruz
Publikováno v:
Agroindustrial Science, Vol 12, Iss 2, Pp 141-146 (2022)
Esta investigación se realizó con la finalidad de conocer el efecto de la cobertura vegetal con vicia (Vicia sativa) y la aplicación de guano de islas en la fertilidad del suelo, altura y rendimiento de la cañihua (Chenopodium pallidicaule). Se i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d03a595ec4e41afb54936134f68452f
Autor:
Gloricel Serena-Romero, Anaís Ignot-Gutiérrez, Osvaldo Conde-Rivas, Marlenne Y. Lima-Silva, Armando J. Martínez, Daniel Guajardo-Flores, Elvia Cruz-Huerta
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 12, p 2075 (2023)
This study evaluated the impact of in vitro gastrointestinal digestion on the digestibility, amino acid release, and antioxidant activity of proteins from amaranth (Amarantus cruentus L.) and cañihua (Chenopodium pallidicaule Aellen). Antioxidant ac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5bf92884d4874338b73bdb3531d9c38b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biology and Life Sciences Forum, Vol 25, Iss 1, p 4 (2023)
The jumbo squid fishery in Peru is the second most important after the anchovy fishery. During its manufacturing process, only 50% to 60% of the total jumbo squid is used, thereby, the residues could be used to develop functional foods. Cañihua (Che
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e1a50c67481a423d83611b305d240f43
Autor:
Maria C. Bruno
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 8, p 2085 (2023)
Kañawa/Cañihua (Chenopodium pallidicaule Aellen) is the lesser-known cousin of the domesticated Andean pseudocereal quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). In 1970, Daniel Gade hypothesized that Andean farmers may have domesticated volunteer wild kaña
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/678fb819f55849e59c6f45367e7ce85d
Autor:
Luz Quispe-Sanchez, Marilu Mestanza, Malluri Goñas, Elizabeth Renee Ambler Gill, Manuel Oliva-Cruz, Segundo G. Chavez
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Due to the growing demand for healthy food products, the industry is seeking to incorporate inputs with high nutritional potential to traditional products. The objective of this research was to evaluate the effect of incorporating Lepidium meyenii, C
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/84b4473dec0744e8b41495f03d4c0dba
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gilbert Nilo Rodríguez Paucar, Elza Bertha Aguirre Vargas, Eudes Villanueva Lopez, Alicia León Lopez, Karen Urbina Castillo
Publikováno v:
Dyna, Vol 88, Iss 216 (2021)
Bread is a staple food in many countries of the world. The objective of this work was to include chia seeds (2-5%) in mixtures of wheat flour (71.5-81.5%), quinoa (5-10%) and cañihua (10-15%) to obtain the bread of mold. The flours were characterize
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/066d870e4d3747328afe154696d02003
Autor:
Roberta Brita Anaya, Eusebio De La Cruz, Luz María Muñoz-Centeno, Reynán Cóndor, Roxana León, Roxana Carhuaz
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 5, p 1014 (2022)
Andean grains are key elements in the construction of family production systems. These seeds speak of the history of a people, their customs and ancestral knowledge. The general objective of the work was to evaluate the food use, crop management and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8b7b041ab8be4d4fbd7f53c94ddd9842