Zobrazeno 1 - 10
of 102
pro vyhledávání: '"C, Allievi"'
Autor:
M. Mercedes Palomino, Mariana C. Allievi, Tania B. Gordillo, Sabrina S. Bockor, Joaquina Fina Martin, Sandra M. Ruzal
Publikováno v:
Microbial Biotechnology, Vol 16, Iss 6, Pp 1232-1249 (2023)
Abstract The S‐layer or surface layer protein (SLP) is the most ancient biological envelope, highly conserved in several Bacteria and Archaea. In lactic acid bacteria (LAB), SLP is only found in species belonging to the Lactobacillaceae family, man
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7a2d01457865461aaaade5b5d8ae9628
Autor:
Rocío Corfield, Mariana C. Allievi, Roy Rivero, Tamara A. López, Oscar E. Pérez, Daniela Salvatori, Carolina Schebor
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 5, p 692 (2024)
A fruit leather (apple and acáchul berry) oriented toward women of reproductive age was developed. The snack was supplemented with an ingredient composed of folic acid (FA) and whey proteins (WPI) to ensure the required vitamin intake to prevent fet
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f81269f888247299acd5b689ed23560
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rocío Corfield, Gabriel Lalou, Santiago Di Lella, Karina D. Martínez, Carolina Schebor, Mariana C. Allievi, Oscar E. Pérez
Publikováno v:
Food Hydrocolloids. 142:108834
Autor:
Estefanía Urdániz, Alejandro Reyes, Raúl R. Raya, Victoria Gradaschi, Carmen Sanchez Rivas, Mariana C. Allievi, Matias Di Paola, Liliana Rondón Salazar, Florencia Payaslian, Fabio Zon, Maria Eugenia Dieterle, Mariana Piuri
Publikováno v:
Phage (New Rochelle)
Between 2015 and 2019, we hosted an International Phage Course at Facultad de Ciencias Exactas y Naturales, Universidad de Buenos Aires, Argentina. The 2-week full-time course was hands-on and included lectures from renowned phage biologists. Partici
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrea A. Barquero, Karina Mariño, Mariana C. Allievi, Sandra M. Ruzal, Darío Fernández Do Porto, Maria Mercedes Palomino, Carlos P. Modenutti, Joaquina Fina Martin, Anabella M Cutine, Sofia H Zanini
Publikováno v:
CONICET Digital (CONICET)
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
The surface layer (S-layer) protein of Lactobacillus acidophilus is a crystalline array of self-assembling, proteinaceous subunits non-covalently bound to the outmost bacterial cell wall envelope and is involved in the adherence of bacteria to host c
Autor:
Mariela Verónica Catone, Joaquina Fina Martin, Vicente Monedero García, Maria Mercedes Palomino, Sandra M. Ruzal, Mariana C. Allievi, Danilo Mario Legisa
Publikováno v:
World Journal of Microbiology and Biotechnology. 37
In lactobacilli, CcpA is known to modulate the expression of genes involved in sugar metabolism, stress response and aerobic adaptation. This study aimed to evaluate a ccpA mutant of Lacticaseibacillus casei BL23 to increase lactic acid production us
Autor:
Raúl R. Raya, Pauline Goeller, José Peña Cárcamo, Alejandro Reyes, Jochen Klumpp, Victoria Gradaschi, Maria Eugenia Dieterle, Mariana C. Allievi, Matias Di Paola, Mariana Piuri, Estefanía Urdániz, Matthew Dunne, Fabio Zon, Liliana Rondón Salazar, Florencia Payaslian, Ezequiel Sosa, Darío Fernández Do Porto
Publikováno v:
Phage (New Rochelle)
Introduction: Only a few Lactobacillus casei phages have so far been characterized. As several L. casei strains are part of probiotic formulations, bacteriophage outbreaks targeting these strains can lead to critical losses within the dairy industry.
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::f5197565df8356d5d512c35d66002e82
https://europepmc.org/articles/PMC9041484/
https://europepmc.org/articles/PMC9041484/