Zobrazeno 1 - 10
of 29
pro vyhledávání: '"Budrovka"'
Publikováno v:
Agronomy, Vol 12, Iss 8, p 1864 (2022)
Lavandin (Lavandula × intermedia Emeric ex Loisel.) was brought to the Island of Hvar (Croatia) in the 1920s, coinciding with the beginning of large-scale cultivation of lavandin in France. Although the cultivation of lavandin and the production of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c8a72eb80174f6a8489830e7b748e75
Lavandin is an iconic plant of Island Hvar, Croatia, where it has been cultivated for decades and gradually brought prosperity to the Island. A story among local inhabitants says that it was brought from Island Vis a century ago. We investigated lava
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::bdd7b47a133c038b060bade3cb989fd3
https://www.bib.irb.hr/1215208
https://www.bib.irb.hr/1215208
Publikováno v:
Molecules, Vol 16, Iss 5, Pp 4241-4253 (2011)
This study aimed to evaluate the in vitro antibacterial and antifungal activities of Lavandula x intermedia Emeric ex Loisel. ‘Budrovka’, an indigenous Croatian cultivar of lavandin. For that purpose the activity of ethanolic extracts of flowers,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/51d18c9270254b2781b14d0fd900ec4f
Publikováno v:
Molecules, Vol 15, Iss 9, Pp 5971-5987 (2010)
A Croatian indigenous cultivar of lavandin, Lavandula x intermedia 'Budrovka' (Lamiaceae) was studied for the phenolic acids, flavonoids, anthocyanins, procyanidins and total tannins, as well as total polyphenols content, in the flower, inflorescence
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/695b2d3b4da34e19866332328ba2a8e1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sanda Vladimir-Knežević, Yi Wang, Biljana Blažeković, Marija Kindl, Weifeng Yang, Chun Li, Stjepan Pepeljnjak
Publikováno v:
Industrial Crops and Products. 123:173-182
In the search for new natural resources with promising biological activity, chemical composition as well as antibacterial, antifungal and antioxidant activities of the essential oil from Croatian indigenous cultivar of lavandin (Lavandula × intermed
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules
Molecules; Volume 16; Issue 5; Pages: 4241-4253
Molecules, Vol 16, Iss 5, Pp 4241-4253 (2011)
Molecules; Volume 16; Issue 5; Pages: 4241-4253
Molecules, Vol 16, Iss 5, Pp 4241-4253 (2011)
This study aimed to evaluate the in vitro antibacterial and antifungal activities of Lavandula x intermedia Emeric ex Loisel. ‘Budrovka’, an indigenous Croatian cultivar of lavandin. For that purpose the activity of ethanolic extracts of flowers,
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Lavandin (Lavandula x intermedia Emeric ex Loisel.) is a spontaneous hybrid of L. angustifolia Mill. and L. latifolia Medik. widely cultivated in Mediterranean areas for the production of essential oil. The island of Hvar is well-known as a centre of
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=57a035e5b1ae::bcbd8c3bfb2f06cf60457abab3f36d01
https://www.bib.irb.hr/699963
https://www.bib.irb.hr/699963