Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "Bruna A. Kamimura"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 20 pro vyhledávání: '"Bruna A. Kamimura"'
1
High throughput screening of technological and biopreservation traits of a large set of wild lactic acid bacteria from Brazilian artisanal cheeses
Autor: Wynand Alkema, Herwig Bachmann, Adriano G. Cruz, Verônica O. Alvarenga, Marjo J. C. Starrenburg, Alp Sabri Cebeci, Patrick W. M. Janssen, Ramon Peres Brexó, Reshtrie S. Sheombarsing, Annereinou R. Dijkstra, Anderson S. Sant'Ana, Bruna A. Kamimura, Larissa P. Margalho
Publikováno v: Margalho, L P, Kamimura, B A, Brexó, R P, Alvarenga, V O, Cebeci, A S, Janssen, P W M, Dijkstra, A, Starrenburg, M J C, Sheombarsing, R S, Cruz, A G, Alkema, W, Bachmann, H & Sant'Ana, A S 2021, ' High throughput screening of technological and biopreservation traits of a large set of wild lactic acid bacteria from Brazilian artisanal cheeses ', Food microbiology, vol. 100, 103872, pp. 1-13 . https://doi.org/10.1016/j.fm.2021.103872
Food microbiology, 100:103872, 1-13. Elsevier
This study aimed to evaluate technological (acidification, proteolysis, lipolysis, resistance to low pH, NaCl, and bile salts) and biopreservation (antimicrobial activity against foodborne pathogens) features of 1002 LAB by high throughput screening
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::6782d4e41b5f47d7b42ae815010c6e66
https://hdl.handle.net/1871.1/4f2dd722-4dce-4ff2-928d-ccf30adad0ab
Zobrazit plný text záznamu
2
'Uma abordagem metagenômica para o estudo da ecologia microbiana e segurança microbiológica de queijos artesanais brasileiros'
Autor: Bruna Akie Kamimura Nascimento
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::cb29a2a17cf21404c631a9d1a3dd0220
https://doi.org/10.47749/t/unicamp.2018.1126973
Zobrazit plný text záznamu
3
Brazilian Artisanal Cheeses: An Overview of their Characteristics, Main Types and Regulatory Aspects
Autor: Bruna A. Kamimura, Fernanda B. Campagnollo, Marciane Magnani, Adriano G. Cruz, Verônica O. Alvarenga, Anderson S. Sant'Ana, Beatriz O. Pelegrino, Winnie Alencar Luciano, Tatiana Colombo Pimentel
Publikováno v: Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 18:1636-1657
A large variety of cheeses exist in Brazil, reflecting historical and cultural aspects. Brazilian artisanal cheeses present differences in the processing, ripening time (when applied), type of milk used, texture, size, shape, color, moisture content,
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::de06ea9fedbde2b2782531af8357439a
https://doi.org/10.1111/1541-4337.12486
Zobrazit plný text záznamu
4
Chemometric classification of Brazilian artisanal cheeses from different regions according to major and trace elements by ICP-OES
Autor: Barbara M. de Andrade, Larissa P. Margalho, Diego B. Batista, Izylla O. Lucena, Bruna A. Kamimura, Celso F. Balthazar, Ramon Peres Brexó, Arthur K.R. Pia, Ramon A.S. Costa, Adriano G. Cruz, Daniel Granato, Anderson S. Sant’Ana, Aderval S. Luna, Jefferson S. de Gois
Publikováno v: Journal of Food Composition and Analysis. 109:104519
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::3b63762ceca2da52f5135f3869d69a53
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2022.104519
Zobrazit plný text záznamu
5
Growth potential of three strains of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in Frescal and semi-hard artisanal Minas microcheeses: Impact of the addition of lactic acid bacteria with antimicrobial activity
Autor: Fernanda B. Campagnollo, Geany T.S. Pedrosa, Bruna A. Kamimura, Marianna M. Furtado, Rafaela C. Baptista, Henry M. Nascimento, Verônica O. Alvarenga, Marciane Magnani, Anderson S. Sant’Ana
Publikováno v: LWT. 158:113169
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::1cd90fe25e4df7fba2cb3194874a73c6
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113169
Zobrazit plný text záznamu
6
Corrigendum to ‘Selection of indigenous lactic acid bacteria presenting anti-listerial activity, and their role in reducing the maturation period and assuring the safety of traditional Brazilian cheeses’ Food Microbiol. 73 288-297
Autor: Letícia S. Lopes, Vasco Cadavez, Anderson S. Sant'Ana, Larissa P. Margalho, Donald W. Schaffner, Bruna A. Kamimura, Ursula Gonzales-Barron, Luísa Freire, Verônica O. Alvarenga, Marcelo D'Elia Feliciano, Fernanda B. Campagnollo
Publikováno v: Food Microbiology. 76:572-574
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::38433cde6f7b32737cfc9fb3cd67167a
https://doi.org/10.1016/j.fm.2018.03.005
Zobrazit plný text záznamu
7
A large survey of the fatty acid profile and gross composition of Brazilian artisanal cheeses
Autor: Tatiana Colombo Pimentel, Anderson S. Sant'Ana, Carlos Adam Conte-Junior, Larissa P. Margalho, Celso F. Balthazar, Jasmim Valéria Arcanjo Araujo, Bruna A. Kamimura, Adriano G. Cruz, Renata S.L. Raices, Ramon Silva
Publikováno v: Journal of Food Composition and Analysis. 101:103955
A broad survey on fatty acid profile and gross composition of different types of Brazilian artisanal cheeses (BAC; n = 402) produced in North, South, Northeast, Central-West, and Southeast regions of the country was performed. Results suggested that
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::a85d1ff6d79481c9a264393c86494c13
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103955
Zobrazit plný text záznamu
8
Amplicon sequencing reveals the bacterial diversity in milk, dairy premises and Serra da Canastra artisanal cheeses produced by three different farms
Autor: Anderson S. Sant'Ana, Rafaela C. Baptista, Melline F. Noronha, Bruna A. Kamimura, Henry M. Nascimento, Lucélia Cabral
Publikováno v: Food microbiology. 89
In this work, the amplicon sequencing of the 16 S rRNA gene was employed to investigate the bacterial diversity in ingredients, processing environment, and ripened cheeses collected from three farms producing Serra da Canastra artisanal cheese. The d
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::d8dcdf59f548f104c53afbb440716590
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32138999
Zobrazit plný text záznamu
9
Brazilian artisanal cheeses : an overview of their characteristics, main types and regulatory aspects
Autor: Nascimento, Bruna Akie Kamimura, 1987, Bovo, Fernanda Campagnollo, 1985, Alvarenga, Veronica Ortiz 1983, Sant'Ana, Anderson de Souza, 1979
Publikováno v: Repositório da Produção Científica e Intelectual da Unicamp
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
instacron:UNICAMP
Agradecimentos: This work was supported by São Paulo Research Foundation (FAPESP) (Grants: #2013/20456-9 and #2014/14891-7), National Council for Scientific and Technological Development (CNPq) (Grants: #403865/2013-1, #302763/2014-7 and #305804/201
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3056::28dee5d2e2d61e51404f06a5dfbbf071
Zobrazit plný text záznamu
10
Growth potential of Listeria monocytogenes in probiotic cottage cheese formulations with reduced sodium content
Autor: Bruna A. Kamimura, Anderson S. Sant'Ana, Ana Laura Tibério de Jesus, Leonardo do Prado-Silva, Ramon Silva, Meg da Silva Fernandes, Erick A. Esmerino, Adriano G. Cruz
Publikováno v: Food Research International. 81:180-187
In this study the growth potential (δ) of Listeria monocytogenes in six formulations of probiotic (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis) reduced-sodium cottage cheese containing or not NaCl, combined with KCl and/or MgCl2 stored unde
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::763d08c4918b5bd10169062b3e6dcff2
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2015.12.030
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • Další »
  • [2]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 1 Akademické články
  • 1 Časopisy
  • 1 Elektronické knihy
  • 11 food science
  • 8 cheese
  • 7 biology
  • 7 biology.organism_classification
  • 6 chemistry
  • 6 microbiology
  • 5 04 agricultural and veterinary sciences
  • 5 0404 agricultural biotechnology
  • 5 040401 food science
  • 5 brazil
  • 4 bacteria
  • 4 chemistry.chemical_compound
  • 4 lactic acid
  • 4 medicine
  • 4 microbial diversity
  • 3 03 medical and health sciences
  • 3 food microbiology
  • 3 geography
  • 3 listeria monocytogenes
  • 3 medicine.disease_cause
  • 3 raw milk
  • 2 01 natural sciences
  • 2 0104 chemical sciences
  • 2 010401 analytical chemistry
  • 2 0303 health sciences
  • 2 030304 developmental biology
  • 2 030306 microbiology
  • 2 animals
  • 2 antibiosis
  • 2 cheese ripening
  • 2 chemistry.chemical_classification
  • 2 dairy products
  • 2 fatty acid
  • 2 food composition
  • 2 food safety
  • 2 general medicine
  • 2 lactic acid bacteria
  • 2 lactobacillales
  • 2 lactococcus
  • 2 law
  • 2 law.invention
  • 2 local foods
  • 2 metagenomics
  • 2 microbial ecology
  • 2 microbiota
  • 2 raw milk cheese
  • 2 rna, ribosomal, 16s
  • 2 staphylococcus aureus
  • 2 starter
  • 1 0301 basic medicine
  • 5 elsevier bv
  • 2 fapunifesp (scielo)
  • 1 funep
  • 1 newsrx
  • 1 nova medicine and health
  • 1 universidade estadual de campinas - repositorio institucional
  • 1 wiley
  • 1 wiley-blackwell
  • 3 food microbiology
  • 2 arquivos do instituto biologico
  • 2 journal of food composition and analysis
  • 1 ars veterinaria
  • 1 comprehensive reviews in food science & food safety
  • 1 comprehensive reviews in food science and food safety
  • 1 food research international
  • 1 food research international (ottawa, ont.)
  • 1 food weekly news
  • 1 lwt
  • 17 OpenAIRE
  • 2 Complementary Index
  • 1 eBook Index
  • 1 brazil
  • 1 campinas (sao paulo, brazil)

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......