Zobrazeno 1 - 10
of 85
pro vyhledávání: '"Brun-Barale A"'
Autor:
Salma Hachfi, Alexandra Brun-Barale, Arnaud Fichant, Patrick Munro, Marie-Paule Nawrot-Esposito, Gregory Michel, Raymond Ruimy, Raphaël Rousset, Mathilde Bonis, Laurent Boyer, Armel Gallet
Publikováno v:
Nature Communications, Vol 15, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract Strains of the Bacillus cereus (Bc) group are sporulating bacteria commonly associated with foodborne outbreaks. Spores are dormant cells highly resistant to extreme conditions. Nevertheless, the pathological processes associated with the in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d2743b7fcde44a869af33fcaaac740af
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Arnaud Fichant, Rachelle Lanceleur, Salma Hachfi, Alexandra Brun-Barale, Anne-Louise Blier, Olivier Firmesse, Armel Gallet, Valérie Fessard, Mathilde Bonis
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 8, p 1140 (2024)
Bacillus cereus (Bc) is a wide group of Gram-positive and spore-forming bacteria, known to be the etiological agents of various human infections, primarily food poisoning. The Bc group includes enteropathogenic strains able to germinate in the digest
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/203c02e5d0ac4754a485a9d13032d526
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fichant, Arnaud, Lanceleur, Rachelle, Hachfi, Salma, Brun-Barale, Alexandra, Blier, Anne-Louise, Firmesse, Olivier, Gallet, Armel, Fessard, Valérie, Bonis, Mathilde
Publikováno v:
Foods; Apr2024, Vol. 13 Issue 8, p1140, 19p
Autor:
Amichot, Marcel1 marcel.amichot@inrae.fr, Brun-Barale, Alexandra1, Haddi, Khalid2, Nauen, Ralf3, Guedes, Raul Narciso C.4, Tarès, Sophie1
Publikováno v:
Entomologia Generalis. 2023, Vol. 43 Issue 3, p501-503. 3p.
Autor:
Salma Hachfi, Alexandra Brun-Barale, Patrick Munro, Marie-Paule Nawrot-Esposito, Gregory Michel, Arnaud Fichant, Mathilde Bonis, Raymond Ruimy, Laurent Boyer, Armel Gallet
SUMMARYSpores are considered as dormant entities highly resistant to extreme conditions. Among them,Bacillus cereusspores are commonly associated with foodborne outbreaks. Nevertheless, the pathological processes associated with spore ingestion and g
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::bb16d684cf3a01f25de7cbf38c7bc494
https://doi.org/10.1101/2023.03.16.532769
https://doi.org/10.1101/2023.03.16.532769
Autor:
Olivia Benguettat, Rouba Jneid, Julie Soltys, Rihab Loudhaief, Alexandra Brun-Barale, Dani Osman, Armel Gallet
Publikováno v:
PLoS Pathogens, Vol 14, Iss 9, p e1007279 (2018)
The digestive tract is the first organ affected by the ingestion of foodborne bacteria. While commensal bacteria become resident, opportunistic or virulent bacteria are eliminated from the gut by the local innate immune system. Here we characterize a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/154cda8f811f491fa900b34507d8318a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
d'Alençon, E., Sezutsu, H., Legeai, F., Permal, E., Bernard-Samain, S., Gimenez, S., Gagneur, C., Cousserans, F., Shimomura, M., Brun-Barale, A., Flutre, T., Couloux, A., East, P., Gordon, K., Mita, K., Quesneville, H., Fournier, P., Feyereisen, R., Berenbaum, May R.
Publikováno v:
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 2010 Apr . 107(17), 7680-7685.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/25665419