Zobrazeno 1 - 10
of 446
pro vyhledávání: '"Brassica oleracea L. var. acephala DC"'
Autor:
Lučić, Dario1 (AUTHOR), Pavlović, Iva1 (AUTHOR), Brkljačić, Lidija2 (AUTHOR), Bogdanović, Sandro3,4 (AUTHOR), Farkaš, Vladimir1 (AUTHOR), Cedilak, Andrea1 (AUTHOR), Nanić, Lucia1 (AUTHOR), Rubelj, Ivica1 (AUTHOR), Salopek-Sondi, Branka1 (AUTHOR) salopek@irb.hr
Publikováno v:
Molecules. Feb2023, Vol. 28 Issue 4, p1840. 13p.
Autor:
Katarzyna Papierska, Ewa Ignatowicz, Jadwiga Jodynis-Liebert, Małgorzata Kujawska, Róża Biegańska-Marecik
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 72, Iss 3, Pp 239-247 (2022)
Kale ( Brassica oleracea L. var. acephala DC) is a leafy green vegetable which belongs to the Brassicaceae family, one of the most commonly cultivated and consumed edible plants. The aim of this study was to investigate the potential adverse effects
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18ab8e2e69f64c3ebd180487ca304be7
Autor:
Dario Lučić, Iva Pavlović, Lidija Brkljačić, Sandro Bogdanović, Vladimir Farkaš, Andrea Cedilak, Lucia Nanić, Ivica Rubelj, Branka Salopek-Sondi
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 4, p 1840 (2023)
Brassicaceae are rich in healthy phytochemicals that have a positive impact on human health. The aim of this study was to analyze the phenolic compounds and antioxidant and anticancer potential of traditional Croatian kale (Brassica oleracea L. var.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cd8196b3b05e41f192824a45c53ea3a6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Genetics & Applications, Vol 5, Iss 1 (2021)
Fifteen Brassica oleracea L. var. acephala DC accessions were collected and evaluated for their genetic diversity and molecular characteristics using 10 previously developed and used codominant SSR markers. The SSR loci used revealed a total of 51 al
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1cab78a7937d41528ccdf80bbef46632
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Plants, Vol 10, Iss 12, p 2629 (2021)
Kale (Brassica oleracea L. var. acephala DC) is a popular cruciferous vegetable originating from Central Asia, and is well known for its abundant bioactive compounds. This review discusses the main kale phytochemicals and emphasizes molecules of nutr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/26edc8b1c8f746878c92b3f6d06c1599
Publikováno v:
Journal of Horticultural Science & Biotechnology; Sep2018, Vol. 93 Issue 5, p466-473, 8p
Autor:
Arlindo Leal Boiça Junior, Sônia Regina Alves Tagliari, Rafael Major Pitta, Flávio Gonçalves de Jesus, Leila Trevizan Braz
Publikováno v:
Ciência e Agrotecnologia, Vol 35, Iss 4, Pp 710-717 (2011)
Objetivou-se, com este trabalho, avaliar a influência de alguns genótipos de couve (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) no desenvolvimento de Plutella xylostella (L., 1758) (Lepidoptera: Plutellidae). Os genótipos avaliados foram: Manteiga de
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/591fe1f97f48442dbed5482fe3f67bbf