Zobrazeno 1 - 10
of 123
pro vyhledávání: '"Bound phenolic compounds"'
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 20, p 2936 (2024)
The current study focuses on evaluating the enzyme inhibition (acetylcholinesterase, α-amylase, α-glucosidase, pancreatin lipase), antioxidant, and antimicrobial activities of the “Modesto” apricot, “Stanley” plum, and their hybrid the “S
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/48530cdfc7a04f4a9d95a3823acc0f8b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Harshadrai Rawel, Sorel Tchewonpi Sagu
Publikováno v:
Proceedings, Vol 89, Iss 1, p 13 (2023)
Proteins/enzymes, peptides and free amino acids in green coffee beans are the main contributors to the development of coffee flavor and quality during roasting, as a result of the Maillard reaction, and are ultimately responsible for the formation of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15d973a62fc840ddb60e955f502124ef
Autor:
Archis Pandya, Björn Thiele, Stephan Köppchen, Andres Zurita-Silva, Björn Usadel, Fabio Fiorani
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 8, p 2170 (2023)
In recent years, quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), an ancient Andean region crop, has received increased research attention because it is an excellent source of nutrients and also of bioactive phenolic compounds, which are potentially beneficial fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6756a7b71cb3402388a4af86a347fd04
Autor:
Ilona Kerienė, Ingrida Šaulienė, Laura Šukienė, Asta Judžentienė, Magdalena Ligor, Bogusław Buszewski
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 2, p 356 (2023)
In this study, phenolic compounds and their antioxidant activity in the pollen of anemophilous Betula and Pinus were determined. Spectrophotometric, high-performance thin-layer and liquid chromatography methods were applied. Free phenolic compounds (
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/976f2e82583946c89ad1234ee379091f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gustavo A. Figueroa Campos, Johannes G. K. T. Kruizenga, Sorel Tchewonpi Sagu, Steffen Schwarz, Thomas Homann, Andreas Taubert, Harshadrai M. Rawel
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 2, p 159 (2022)
The protein fraction, important for coffee cup quality, is modified during post-harvest treatment prior to roasting. Proteins may interact with phenolic compounds, which constitute the major metabolites of coffee, where the processing affects these i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94e20e857d2249b990b3e06dbf095820
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Petra TERPINC
Publikováno v:
Acta Agriculturae Slovenica, Vol 114, Iss 2 (2019)
Since they are eaten regularly, cereals based food make a significant contribution to the daily energy intake, meanwhile in whole-grain form they contribute to higher micronutrients intake that refined cereal products. The bound phenolic compounds, w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e99070291f9a44fc9387daa14f001384