Zobrazeno 1 - 10
of 325
pro vyhledávání: '"Bonnarme , P."'
Autor:
Anna Grizon, Sebastien Theil, Cecile Callon, Pauline Gerber, Sandra Helinck, Eric Dugat-Bony, Pascal Bonnarme, Christophe Chassard
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 14 (2023)
Streptococcus thermophilus is of major importance for cheese manufacturing to ensure rapid acidification; however, studies indicate that intensive use of commercial strains leads to the loss of typical characteristics of the products. To strengthen t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8cde8d6e9a8149e08218070cf186ed33
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anna Grizon, Sébastien Theil, Sandra Helinck, Pauline Gerber, Pascal Bonnarme, Christophe Chassard
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 3, p 512 (2024)
Investigating the diversity of a given species could give clues for the development of autochthonous starter cultures. However, few studies have focused on the intraspecies diversity of Lactobacillus delbrueckii strains, a technologically important l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa408ebadc7e42f1959a4449fbf09449
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mariagrazia Molfetta, Etiele G. Morais, Luisa Barreira, Giovanni Luigi Bruno, Francesco Porcelli, Eric Dugat-Bony, Pascal Bonnarme, Fabio Minervini
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 14, p 2065 (2022)
Meat represents an important protein source, even in developing countries, but its production is scarcely sustainable, and its excessive consumption poses health issues. An increasing number of Western consumers would replace, at least partially, mea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f4776aac199421d99b9bcf598048ec6
Autor:
Ben-Harb, S., Panouillé, M., Huc-Mathis, D., Moulin, G., Saint-Eve, A., Irlinger, F., Bonnarme, P., Michon, C., Souchon, I.
Publikováno v:
In Food Hydrocolloids April 2018 77:75-84
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 8, p 1146 (2022)
Moving to a more sustainable food system requires increasing the proportion of plant protein in our diet. Fermentation of plant product could thus be used to develop innovative and tasty food products. We investigated the impact of fermentation by sy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/018128e0d20e4ffdbac78aedd91649f1
Autor:
Philippe Bertrand, Vincent Bonnarme, Antoine Piccirilli, Philippe Ayrault, Laurent Lemée, Gilles Frapper, Jérémie Pourchez
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 8, Iss 1, Pp 1-10 (2018)
Abstract Electronic cigarette has the potential to serve as a tobacco cessation aid if the prerequisites which are safety and efficacy in term of nicotine delivery are achieved. The nicotine-based liquids are mainly composed by propylene glycol and g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0eda697faa564311a8673d6e76260a93
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 10 (2019)
Ripening cultures containing fungi and bacteria are widely used in smear-ripened cheese production processes, but little is known about the biotic interactions of typical ripening microorganisms at the surface of cheese. We developed a lab-scale mini
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a3f5c7cb7f6e40e29831ba289deb20ec